Реклама / Ads
61| 9907 |29.06.2013 НОВИНИ

Скандал между Кулезич и ген. Атанасов за картончета от ДС

.
Източник: Нова телевизия
Няколко политико-икономически клана си сменят местата. С прости действия трябва да се демафиотизира политиката.
 

Това заяви ген. Атанас Атанасов, зам.-председател на ДСБ, в предаването "На светло с Люба Кулезич".  "Ние не сме в тези кланове, много сме малки. Ако си представим, че мафията е една многоглава змия, то трябва юнак със здрав меч. Трябва да се прекъснат връзките между политико-икономическите структури, които печелят чрез управлението на държавата", заяви той.

На въпрос какво уби дясното, Атанасов отговори, че синята идея не е убита, но спомените за нея носят противоречиви чувства на хората, които са я подкрепяли през годините.

Водещата Люба Кулезич разкри, че бившата жена на активиста от ДСБ и бивш шеф на НСС по времето на кабинета "Костов" го е издала, че е изнасял картони от Държавна сигурност. Точно преди развода през 2006 година Анелия Атанасова завела Кулезич в офиса на генерала на ул. "Гладстон". Там тя й показала четири оригинални картона на агенти от ДС. Кулезич върнала обратно картоните в МВР и там видяла, че те са подменени с фалшиви. Сред тях било досието на Асен Арсов.

"Бях поразена от показаното ми. Този, който е откраднал картоните, се е уплашил и ги е подменил", коментира Люба Кулезич.

Зам.-председателят на ДСБ обвини водещата, че го е извикала в студиото, за да го дискредитира. "Много дълго Ви издържам. Това на нищо не прилича - да се врете в бельото на хората, вие работите с офицери от ДС", изригна Атанасов след чутото. "Никога не съм използвал тези документи", допълни той и заплаши да си тръгне от студиото, ако не му бъде дадена думата.

Водещата го нападна за притежанието на картоните и го разпитваше дали е имал намерение да ги използва.

Вие използвате чувствата на хората, посочи генералът и се оправда, че подобни обвинения към него били инспирирани от Румен Петков. На мен Държавна сигурност никога няма да ми прости това, което съм извършил, заяви Атанасов. "Тогавашният вътрешен министър Румен Петков, който си отиде в следствие на едни мои действия, е взел тези документи, които вие сте дали и ги е занесъл в Прокуратурата с искане да ми се отнеме имунитета. Магистратите му отказаха, защото разбраха в каква манипулация са искали да ги забъркат", защити се ген. Атанас Атанасов. 

Аз симпатизирам на Иван Костов и дълго съм работила за него, контрира водещата твърдението на Атанасов, че има пристрастия, които на всички са известни.

Разбрах за кого работите, настоя генералът и посочи, че целта е Бойко Борисов и Цветан Цветанов да прилапат ДСБ. Те са бесни, че съм в ръководството на ДСБ, каза той. По думите му Кулезич го извикала да го дискредитира, за да може хората на Борисов да прилапат партията му. Ръководството на ГЕРБ е мафия, част от СИК, отсече Атанасов. А СДС било ли е част от ВИС, контрира го Кулезич.

Не знам как се появиха тези документи при вас, аз уважавам бившата ми жена, тя гледа децата ми, посочи Атанасов. Имам други грехове, но никога не съм лъгал и не съм крал, повтори няколко пъти той.

В предаването "На светло" водещата направи директна връзка и с бившия шеф на ЦСБОП Тихомир Стойчев, когото Атанасов навремето уволнил. Уволних го заради връзките му с Фатик, отсече Атанасов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 6948 |26.06.2013 Люба Кулезич сънувала "криминално-политическа мутра", която я заплашва . 58| 5574 |24.06.2013 11-та вечер на протест. Направиха сватба между 3 партии . 98| 6128 |24.06.2013 Президентът: Сидеров да отговаря за етиката е не по-малък скандал от този с Пеевски . 0| 5884 |21.06.2013 Тежка катастрофа между два ТИР-а отне живот

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads