Реклама / Ads
0| 4794 |02.05.2007 НОВИНИ

Скандал между опозиция и управляващи опразни пленарната зала в парламента

.
Опозицията демонстративно напусна пленарната зала на парламента, след като мнозинството отхвърли предлаганата от партия „Атака" точка в дневния ред за арменския геноцид. Опразването на пленарната зала от цялата опозиция е прецедент от 1997 г. насам.
 
Опозицията демонстративно напусна пленарната зала на парламента, след като мнозинството отхвърли предлаганата от партия „Атака" точка в дневния ред за арменския геноцид. Съгласно правилника за дейността на Народното събрание на първото за месеца заседание парламентарните групи имат право да предлагат точки, които да влязат в дневния ред за седмицата. Принципно предложенията се включват за разглеждане без да се подлагат за гласуване. Парламентарната група на “Атака” предложи в дневния ред на Народното събрание за тази седмица да бъде включен проект за признаване на арменския геноцид, извършен в Турция по време на Първата световна война. Депутатката Мая Манолова от Коалиция за България предложи проектът да отпадне, тъй като този въпрос бил гласуван и отхвърлен на първо четено през миналата година. След две гласувания мнозинството не включи в дневния ред на парламента искането  на “Атака”. „Не може да се подлага на гласуване такова процедурно предложение - за отпадане на тази точка от дневния ред”, категоричен бе Димитър Стоянов от партия „Атака", който заяви, че това е грубо нарушение на правилника за дейността на Народното събрание. Екатерина Михайлова от ДСБ нарече това прецедент и позор за мнозинството. „Днес лишавате опозицията, която и да е тя, по която и да е тема и налагате диктатура”, заяви Михайлова от парламентарната трибуна. В знак на възмущение ДСБ отказа да се използва правото си да предложи дневен ред и напусна залата.   Депутатите от ОДС последваха колегите си от дясно, като от парламентарната трибуна Иван Сотиров възрази категорично срещу съставянето на дневния ред. Той посочи, че по този начин всички неудобни въпроси се отлагат във времето и не се допускат до гласуване. Парламентът продължи работата си в полупразна зала, а в кулоарите Нено Димов от ДСБ коментира, че днешното опразване на пленарната зала от цялата опозиция е прецедент от 1997 г. насам.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5628 |07.05.2007 Отстранени следователки и уволнена зам.-министърка на разпит в прокуратурата заради скандала Овчаров . 0| 6863 |08.05.2007 Кристиян Вигенин: Уплашиха се от БСП и скроиха скандала с Овчаров . 0| 6063 |09.05.2007 Собственикът на „Фронтиер” ще бъде обвинен за пране на пари, още двама бизнесмени замесени в скандал . 0| 6179 |09.05.2007 Хайнц Брам: Ако този скандал бъде заметен под килима, след половин година България ще бъде разтърсен

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads