Реклама / Ads
30| 5724 |21.06.2012 НОВИНИ

Скандал между протестиращи в Кърджали, хващат се за гушите

.
Скандал между работници съпроводи протеста на металурзите от ОЦК, организиран от КНСБ в металургичното предприятие. Около 50 човека блокираха за час кръстовището между бул. "България" и ул. "Булаир" в центъра на града, а двама от тях се хванаха за гушите.
 
Докато траеше блокадата, двама от протестиращите се сбиха, а повод за това даде репликата на единия, че вместо Бойко Борисов да се занимава само с магистрали, да дойде в Кърджали и да види как живеят металурзите, които вече четвърти месец са без заплати, пише "Дарик".

"Къде са депутатите от ДПС, те също са народни представители от Кърджали", репликираха други протестиращи, макар всички да признаха, че вече са доста изнервени след 4-месечно безпаричие и са започнали да се настройват един срещу друг. До по-сериозно меле не се стигна.

Това, което изкара металурзите от комбината отново на протест, е пълното мълчание относно преговорите с потенциалните купувачи и намирането на нов инвеститор и ръководство. По думите на синдикалния координатор за Кърджали Иванка Караколева днешния и утрешния протест, насрочен за същото време и на същото място, е последното действие, което предприемат синдикалистите от КНСБ.

"От понеделник всеки може да каже, че желае да напусне поради неизплатени заплати, но това трябва да го направи лично. Няма да преговаряме вече с хората, които поддържат пещите в непрекъснатия цикъл на работа в комбината. Нямаме сили за повече", каза Иванка Караколева. По нейна информация, която тя не пожела да сподели, имало потенциални купувачи, но препъни-камъкът се явявал отново собственикът Валентин Захариев.

По информация на синдикалния лидер в ОЦК Белю Стайков, до края на миналата седмица комбината е напуснат от 121 човека, а нова вълна от желаещи да го направят се задавала след 1 юли, ако дотогава няма яснота по казуса с ОЦК.

Иванка Караколева призова още работниците до понеделник да направят списъци с онези, които желаят да им бъдат издадени изпълнителни листове от Районния съд, за да може синдикатът да поеме съдебните разходи. Според синдикалния лидер ставало дума за около 30 000 лева, които КНСБ гарантирало да намери за своите членове.

В днешния блокаден протест на металурзите не участваха представителите на "Подкрепа", които се разграничиха от действията на членовете на КНСБ.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 49| 10178 |20.06.2012 Събеседникът от скандалния запис на Павлов се явил сам в прокуратурата . 33| 13317 |07.06.2012 Скандал! П. Сертов и М. Червеняков срещу БОР-КОР и Станишев на маса . 21| 6039 |21.05.2012 Нямало връзка между Брендо и "Перачите" . 9| 6845 |15.05.2012 Скандали в НСО изяли главата на ген.Димитров

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads