Реклама / Ads
20| 6691 |22.03.2011 НОВИНИ

Скандал в МВнР - скриха Лъчезар Петков

.
Скандалното скриване на новоназначения ръководител на кризисния щаб в МВнР Лъчезар Петков предизвика голям смут на финала на днешния брифинг. Това се случи, след като говорителят на външно Весела Чернева не даде думата за отговор на въпрос, отправени към Петков, а побърза да го изведе от залата за брифинги.
 

Лъзечар Петков беше помолен да коментира дали все още има проблеми с Националната разузнавателна служба и ако да, как ще работи като ръководител на този щаб. Също така той трябваше да обясни дали е изчистено името му във връзка със скандала по време на предишния му мандат в чужбина и дали това не е още едно свидетелство за липсата на координираност във външната политика на България откакто ГЕРБ са на власт.

Припомняме, че първият министър на външните работи в кабинета на Бойко Борисов Румяна Желева отзова посланик Петков само година след като беше изпратен в САЩ заради това, че изборните книжа от гласуването за парламент бяха загубени.

В кулоарите на министерството, където той беше догонен от журналистите Петков коментира със следните думи историята: Вашингтонската страница е затворена, гледаме в бъдещето, а не в миналото. Чернева също така даде коментар по назначаването - очевидно е, че външно министерство разчита на голямата експертиза на г-н Петков, каза тя, след като също беше догонена и с нежелание коментира тези въпроси. Не считаме, че има проблем с неговата професионална биография, подчерта още тя.

През последните дни сме свидетели на резки обрати в българската външна политика по ключови въпроси. Вчера премиерът Бойко Борисов определи международната операция в Либия като авантюра, а днес неговият първи дипломат Николай Младенов подкрепи операцията срещу либийския диктатор. Късно снощи в специално изявление Борисов пък подкрепи операцията срещу режима в Триполи.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 44| 5905 |09.03.2011 Скандал в парламента; Атака с „газиран” национализъм . 10| 5521 |23.02.2011 Скандал избухна между ГЕРБ и БСП заради тютюна . 28| 6046 |13.02.2011 „Галъп”: Скандалът със СРС-та изяде 6% от подкрепата към премиера . 8| 5632 |05.02.2011 М. Михайлов: Скандалите с бръмбарите ще продължат

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads