Реклама / Ads
13| 5995 |18.02.2015 НОВИНИ

Скандал! Прокуратурата скри „Червеи” и разследването за Касим Дал

.
НяКОЙ опитва да скрие истината за "Червеи"
Прокуратурата светкавично скри скандалното дело „Червеи” и материалите за незаконното подслушване на Касим Дал. Това научи Фрогнюз от източници в МВР.
 
По този начин държавното обвинение тотално е блокирало работата на двете парламентарни комисии - по вътрешна сигурност и тази за контрол на СРС-та. Депутатите са изумени от това, тъй като истината за вероятните престъпления, които са извършени в службите за сигурност по времето на кабинета „Орешарски”, може да бъде прикрита, а следите за тях заметени.

Щом гръмнал скандала за „Червеи” преди две седмици, на следващата сутрин в 8, 30 часа, осем следователи от столичното следствие се изсипали накуп в МВР. Те поискали да вземат всички папки, свързани с въпросната разработка. Любопитен е и друг факт. В началото на декември шефът на МВР Веселин Вучков праща два сигнала за съмнения около „Червеи”- единият в бюрото за контрол на СРС-та при Бойко Рашков , а другият - в прокуратурата. Единственият, който реагирал на това бил Рашков и неговите подчинени. Те извършили проверка в срок и установили 8 нередности при използването на СРС-та. В същото време държавното обвинение не се задействало до момента, в който в публичното пространство не се заговорило за разработката. За никого не е тайна, че прокуратурата и следствието се контролират изцяло от модела „КОЙ” и във всеки един момент действат по негова заръка. Именно там, по най-сакатия начин беше сглобено делото за „убийците” на депутата от ДПС Делян Пеевски. Заради подобни изцепки, столичното следствието се сдоби с печална слава на поръчкова институция, обвързана изцяло с интересите на ДПС.

Работата на двете парламентарни комисии, които утре трябва да изслушат ангажираните с разработката „Червеи” служители, е обречена на провал. Те вече били привикани в следствието и принудени да подпишат декларация, с която се задължават да не разгласяват информация по делото. Очакваме, че на всеки въпрос ще ни кажат, че това, за което ги питаме, е следствена тайна. Нищо няма да се получи. По този начин протече и изслушването на главният секретар на МВР Светлозар Лазаров за случая „Лясковец”, припомни депутат.

По аналогичен начин обвинителите са действали и спрямо материалите, свързани със следенето и подслушването на Касим Дал. Щом се заговори за него, прокуратурата тутакси е иззела материалите. Ченгета, запознати с разработката, обаче признаха пред Фрог, че следенето на Дал е започнало след анонимен сигнал, в който името му изобщо не фигурира. Това още тогава навело органите на реда на мисълта, че писанията срещу него са активно мероприятие, както и че се изпълнява политическа поръчка. Освен това срокът за подслушване бил неправомерно удължен без аргумент. Това било доказано при последваща вътрешна проверка от „Инспектората” на МВР. Всички тези детайли, обаче не могат в момента да бъдат разгледани от вътрешната комисия на парламента по простата причина ,че материалите са иззети.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4251 |17.02.2015 Танева сезира прокуратурата за продажба на земя за „Южен поток” . 21| 5681 |16.02.2015 Прокуратурата поиска 10 г. затвор за Александър Томов . 4| 5118 |11.02.2015 Бойко Рашков: 8-те нарушения по „Червеи” са в прокуратурата . 8| 4364 |10.02.2015 Сапунджиева: Подложена съм на репресия и етническа дискриминация

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads