Реклама / Ads
8| 13032 |15.10.2009 НОВИНИ

Скандални вещи лица по делото "Софийски имоти"

.
Странни вещи лица предизвикаха истински скандал още се започването на делото за "Софийски имоти" пред СГС днес.Според защитата на обвиняемите вещите лица, които са изготвили експертизаза оценка на имотите за днешното заседание, не отговарят на наредба на ВСС за вещите лица.
 

Адвокатите веднага настояха нелегалните експерти да бъдат заменени с други вещи лица.

После пък стана ясно, че едното от вещите лица към момента на изготвянето на експертизата не е имало изисквания 5-годишен стаж по специалност, за да бъде вещо лице по делото. Лицензът му за оценител на имоти не е издаден от Агенцията по приватизация.

Прокурорите пък се засегнаха на защитата и в залата настъпи истински цирк. Съдът веднага направи забележка на адвокат Васил Василев да не обижда държавното обвинение.

Оказа се, че и другото вещо лице призовано за днешното съдебно заседание, не отговаря на най-новите изисквания тъй като на трети февруари 2008-а година е навършил 65 години.


Обвинителите бяха категорични, че поставянето на граница до 65 години за вещите лица е дискриминация.

Съдът допусна до разпит вещите лица, след като излезна на кратка почивка да разсъждава по казауса.

Разпитът на вещо лице обаче предизвика бурни скандали в съдебна зала и за да се укроти обстановката, съдът даде още една почивка.

Според "аграрния експерт" няма разлика между пазарна цена и пазарна стойност. Той обясни, че е използвал метода на пазарните аналози, при който се сравнява пазарната цена на даден имот с пазарната цена на имотите около него.

В изготвената от него съдебна експертиза той обаче сравнява офертните предложения за имотите. Също така не е правил и експертен оглед на оценяваните имоти.
Абсолютно задължително е при метода на пазарните аналози да се ползва и друг метод.

Адвокат Васил Василев директно обвини вещото лице Сашо Николов, че е посочвал измислени цени.

Също така към експертизата той не е приложил снимков материал за оценяваните имоти.

Оказва се, че вещото лице оценявал мазе като магазин. Той е направил оценка на имот в ЖК „Дружба" 3, макар че тя има само два района - едно и две.

Според източника на news.bg прокуратурата лично си е избрала Сашо Николов за оценител, за да може да докаже хипотезите си.
Освен това делото било поръчково, като лично разпореждане бил дал Бойко Борисов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 5008 |14.10.2009 Марио Николов: Нямам какво да кажа по делото . 12| 6760 |13.10.2009 Белезници за съдия по делото "Галеви", искал 24 бона подкуп . 0| 4928 |06.10.2009 Делото за влака убиец влиза в съда . 0| 5805 |30.09.2009 Делото по САПАРД отново влиза в съда

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads