Реклама / Ads
3| 6258 |08.01.2008 НОВИНИ

Скандалният филм „Баклава” разбуни духовете, детски кадри със сексуален подтекст в Интернет

.
Кметът на Бургас яхна метлата заради филма на живеещия в Канада българин Алексо Петров „Баклава”. Скандални секскадри от филма, качени и в Интернет, стават причина за среща между представители на социални институции в града и отжетни действия.
 

Кметът на Бургас Димитър Николов е поканил на среща представители на социални институции в града по случая със скандалните снимки в интернет с участието на деца от Дома за деца без родителски грижи "Александър Георгиев-Коджакафалията". Клиповете са реклама на филма "Баклава" и предизвикаха скандал заради еротични сцени и сцени на насилие. От общината обясниха, че когато са правени снимките преди 2 години, домът е бил на пряко подчинение на Министерството на образованието, а Агенцията за закрила на детето не е установила нищо обезпокояващо в сценария на филма, който е сниман тогава с участието на деца от дома. Според кмета Димитър Николов е недопустимо да се накърнявано човешкото достойнство на деца, лишени от родителска грижа, и отговорността за това да се прехвърля между институциите, които са призвани да защитават правата им. Кметът ще се запознае с версиите на отговорните за случая институции и въпреки че те са държавни, след като се установи небрежност от страна на служители, ще настоява да бъдат наложени административни наказания на виновните лица. Николов ще разговаря и с директора на ОДП Бургас комисар Павлин Димитров за възможността клиповете, качени в интернет с реклами на филма "Баклава", които са с кадри на децата от "Коджакафалията", да бъдат свалени, тъй като са унизяващи достойнството им.  

Frognews.bg  напомня, че филмът „Баклава”, който представя живота на децата в бургаски дом, изобилства с кадри, в които има явни сцени на насилие и целувки между невръстни деца. Част тъкмо от тази лента е качена в Интернет. От детския дом заявиха, че когато се е снимал филма – през 2006 година, всичко е било нормално, разрешение за снимките пък дала лично шефката на Агенцията за закрила на детето Ширин Местан, съпруга на депутата от ДПС Лютви Местан. От своя страна копродуцентът от България, актьорът Пенко Русев, нашумял с озвучаването на едноименния герой от сериала „Алф”, заяви, че няма никакви проблеми с лентата. Концепцията на режисьора и продуцентите била да представи и покаже мизерията, и безпътицата, в която живеят деца, изоставени от своите родители.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4830 |08.01.2008 Партията на Костов иска оставките на четирима министри . 1| 4850 |08.01.2008 В МВР пречели на разработките по амфетамините, твърди бивш шеф на контраразузнаването . 0| 4649 |08.01.2008 Парламентарна комисия почва разследване на случая „Куйович - МВР" . 2| 5661 |08.01.2008 Лъчезар Иванов, ГЕРБ: Правителството е бедствие за народа

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads