Реклама / Ads
19| 6157 |14.06.2021 НОВИНИ

Скаутите на Борисов замениха джипката, хукнаха по села и паланки

.
Броени дни след старта на предизборната кампания изглежда, че ГЕРБ малко са променили стратегията си. Вместо монологичните размисли на бившия вече премиер, седнал зад волана на едрогабаритното си возило, сега скаутите на Борисов са хукнали по села и паланки, за да показват интересни неща със спорна истинност. Съмненията около твърденията пораждат справки в Търговския регистър.
 

Главни действащи лица в днешния етюд са Тома Биков и Александър Иванов. Двамата решили да проверят изоставена къща в драгоманското село Ялботина. 

Това не е случайна постройка, потънала сред бурени и храсти. Къщата била офис на малоимотния Данаил Николов, който купил фирмата на настоящия шеф на Националната агенция по приходите Румен Спецов, който бе една от големите рокади, направени в първите дни от работата на служебния кабинет. 

 

“Тук се намира един офис, изграден по всички модерни и еко политики Той е с еко материали - кирпич, дърво и малко керемиди. Това е седалището на фирмата на Данаил Николов, закупил я от настоящия изпълнителен директор на НАП - Румен Спецов, който пък от своя страна е дългогодишен приятел на министъра на финансите Асен Василев. В момента отговаря за събирането на данъчни задължения. Това е седалище на фирма, която има годишен оборот от 6 милиона лева и дължи на държавната хазна около 1.5 милиона”, посочи Биков. 

 

Живеел господин Николов в тази къща. Такава била адресната му регистрация. Последно - не е съвсем ясно това офис на фирмата ли е, или къща на Николов. Освен това според Тома Биков от ГЕРБ Николов имал шест присъди за кражби, собственик бил на 23-24 фирми със задължения, които трябвало да събере именно Спецов. Николов убедил настоящия шеф на НАП да купи фирмата му за “крупната сума” от 500 лева. 

Въпросната фирма е “Грантекс Трейдър”. За последно подаден годишен финансов отчет в Търговския регистър има за 2014 г. В него такива обороти не присъстват. 

 

Интересно е как точно е била намерена къщата на въпросния Николов в село Драгоман. Вероятно от ГЕРБ намират адреса в документ, публично достъпен в Търговския регистър. В него обаче пише единствено селото. Други подробности няма. 

 

“Това вероятно е някаква "харвардска иновация" - да купиш фирма за 6 милиона за 500 лева? Какво казва министърът на финансите Асен Василев за тази схема, която има профила на ДДС измама? Подал ли е Асен Василев сигнал до прокуратурата във връзка с Румен Спецов? Продължават ли Румен Радев и Асен Василев да стоят зад гърба на Румен Спецов, който по всички стандарти има профила на човек, който е извършвал ДДС измама?, пише още Биков.

 

Тома Биков дори си позволява да посочи, че въпросната порутена кирпичена къща в Ялботина е седалище на фирмата, доскоро собственост на Спецов. Уви, това не е така. Адресът на фирмата, който е наличен и в Търговския регистър, е съвсем друг и е в София.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 3947 |14.06.2021 Лъчезар Борисов - притеснен от "изчегъртването", заговори и за язовирите . 20| 11205 |14.06.2021 . . 32| 16704 |14.06.2021 Борисов, Пеевски и Гешев да бъдат съдени за тероризъм и геноцид, ако станем правова държава . 11| 7949 |14.06.2021 „Джипката“ на Борисов всъщност са много джипки

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads