Реклама / Ads
14| 7837 |03.11.2013 НОВИНИ

Скитник клал Вики за 300 лева

.
Вики
Имигрантът, който нападна с нож 20-годишната студентка Виктория Христова, водел скитнически начин на живот, като всеки ден се местел от едно място на друго, твърдят разследващите, цитирани от „24 часа”.
 

 

Пострадалата Вики, която е дългогодишна танцьорка във фолклорен ансамбъл „Гоце Делчев” и която е студентка втори курс в специалност „Политология”, бе наръгана 10 пъти в денонощен магазин на столичната ул. „Пиротска” в нощта срещу събота. От 1 г. девойката работела там като продавачка. Тя още е в болница, но състоянието й е стабилно и опасността за живота й е отминала.

 

Според оперативните данни нападателят е от арабски произход и е влязъл в страната ни в началото на годината. Заради него десетки чужденци бяха проверени, а хосписи, където са настанени - претарашени, но без успех. Нападателят все още не е арестуван. Според МВР обаче самоличността му е установена. Първоначално той е бил в дом за временно настаняване на чужденци в Хасково, но го преместили в София.

 

В столицата имигрантът се подвизавал без документи, имал статут на кандидат за бежанец. Той бил известен на полицията, защото е прибиран в районните няколко пъти при проверка на съмнителни лица. „Със сигурност нападателят се крие в столицата или покрайнините, няма данни да е избягал от страната. Въпрос на време е да бъде задържан”, заяви източник от полицията.

 

Ужасяващото нападение е заснето от камера, монтирана в магазинчето на ул. „Пиротска”. Записите били прегледани от полицаите и на базата на тях мъжът бил идентифициран, въпреки че кадрите не са в особено добро качество.

 

При масовите проверки на чужденци полицаите вече са открили приятел на беглеца, при когото грабителят е спал в последните две нощи преди нападението. В столичните районни само за няколко часа бяха проверени 59 човека.

 

„Ако го видя, непременно ще го разпозная”, казала Виктория пред криминалистите при един от първите си разговори с тях. Тя обяснила, че чужденецът не влизал за първи път в магазина. „Виждала съм го и преди по улицата, влизал е и друг път да си взема разни неща”, споделила още Виктория.

 

„Вероятно нападателят я е дебнал от известно време, за да избере подходящ момент за атаката си”, коментира криминалист.

 

Във фаталната нощна смяна Виктория била на работа сама. Към 2 ч чужденецът влязъл в магазинчето за кафе и цигари и на развален български и с нож в ръка креснал: „Давай парите”. Виктория не се е съпротивлявала и казала, че ще даде оборота. Въпреки това чужденецът й налетял и замахнал с ножа. Ръгал където свари. Виктория опитала да се предпази. Успяла да мине от другата страна на гишето и излязла от магазина, за да потърси помощ. В ужаса си не успяла да натисне паникбутона в магазина. Обляна в кръв, тя отишла при охранителите от съседния дом на юристите, откъдето се обадили за помощ на тел. 112. През това време нападателят се промъкнал до касата и задигнал наличния до момента оборот от около 300 лв., а после изчезнал в тъмното.

 

Виктория била откарана в „Пирогов” с порезни рани по тила, ръцете и главата.

Според хора, които живеят на „Пиротска”, чужденците винаги се придвижват на групи от 3-4 човека. Този път обаче мъжът с арабски произход е бил сам. „Умишлено е действал така, за да прибере парите за себе си”, коментира жител от съседна кооперация.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 5270 |03.11.2013 Студентите дават дарените им 500 лева за Вики . 10| 5054 |03.11.2013 Бежанци се молят за Вики . 8| 5591 |03.11.2013 Арестуват 59 души заради нападението над Вики . 15| 6040 |02.11.2013 МВР установи кой наръга Вики

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads