Реклама / Ads
49| 7375 |27.09.2011 НОВИНИ

Скриха ромския бос в София, убиецът от Катуница остава в ареста

.
МВР крие ромския лидер Кирил Рашков с София, съобщи БНТ. Цар Киро и семейството му били докарани при безпрецедентни мерки за сигурност и настанени на тайно място.
 

 

 

 

По информация на униформени в столицата Цар Киро го пазят повече от "защитен свидетел”, пише “Всеки ден”.

 

Главният секретар на МВР Калин Георгиев нито потвърди, нито отрече информацията.  Изобщо няма да коментирам местонахождението на цар Киро”, лаконичен бе пред медията полицай №1.


Днес Пловдивският окръжен съд пък наложи най-тежката мярка за неотклонение -„задържане под стража", на 55-годишния шофьор Симеон Йосифов, който прегази 19-годишния Ангел Петров в Катуница. Това съобщи говорителят на Окръжната прокуратура в Пловдив Галин Гавраилов.

На Йосифов са повдигнати обвинения за причиняване на умишлена смърт, като съзнателно и целенасочено е форсирал автомобила си срещу Ангел Петров и го е прегазил.  Ако той бъде признат за виновен, шофьорът го очакват от 10 до 20 години лишаване от свобода или доживотен затвор.

 

В мотивите на съда се посочва още, че бягството на Йосифов от местопрестъплението е било премислено. Решението на Пловдивския окръжен съд може да бъде обжалвано пред апелативния съд в 3-дневен срок.


Самият Йосифов категорично отрече да има умисъл в трагичния инцидент с 19-годишния Ангел. Пред съда той разказа, че се връщал от Гърция, когато приятели от кв. Столипиново в Пловдив го помолили да ги закара на помен в село Катуница. При влизане в селото спътниците на Симеон Йосифов, които били пияни, слезли от микробуса, скарали се с хора на Кирил Рашков, имало и побой, след което те се качили обратно и настоявали Йосифов да кара по-бързо. Симеон Йосифов е признал пред адвоката си, че е усетил удара, но помислил, че е ударил куче, защото по-късно е видял косми по микробуса. Директорът на пловдивската полиция ст. комисар Тодор Чонов обясни, че космите са от немската овчарка на Ангел, която той е разхождал вечерта.

 

Симеон Йосифов закарал хората до къщата на цар Киро, където имало двама полицаи, след което си тръгнал обратно към Пловдив. След това заминал за Турция, където, по думите му, имал бизнес. В южната ни съседка научил от съпругата си, че го издирват. Върнал се в България и на границата се предал доброволно.

 

Ст. комисар Тодор Чонов обаче отрече тази информация и заяви, че задържането на Симеон Йосифов е станало чрез използването на специални разузнавателни средства, след като е бил обявен за общодържавно издирване.

 

Последните думи на Йосифов бяха, че съжалява за смъртта на младото момче, че не е искал да го убие, че не познава цар Киро, след което поиска да го освободят.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5037 |07.09.2011 Убиецът на Присиян - сексуално насилван . 10| 7610 |26.08.2011 Почина убиецът от бул. „България” . 9| 5033 |24.08.2011 Убиецът ревнивец погребал любимите си жени . 12| 5385 |23.08.2011 Убиецът планирал покушението във Фейсбук

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads