Реклама / Ads
17| 5340 |08.09.2007 НОВИНИ

Скритият сътрудник на ДС от ДСБ бил министър в кабинета „Костов"

.
Бивш министър от кабинета „Костов" е сътрудничил на тайните служби, но не е оповестен от комисията по досиетата. Той е народен представител в момента, бил е такъв и в няколко предишни парламента от групите на СДС и ОДС.
 
Един от основателите е на Демократи за силна България, научи Frognews.bg от три независими източника.

„Имам подозрения кой е бил сътрудник на ДС от ДСБ, но понеже нямам неопровержими доказателства, не искам да го назовавам поименно, заяви пред Frognews.bg шефът на комисията по досиетата от времето на СДС Методи Андреев.

Преди няколко дни бившият вътрешен министър ген. Богомил Бонев сензационно обяви, че знае за агент, който в сегашното изваждане на списъка с депутати-сътрудници на службите кой знае защо не фигурирал.

Според Методи Андреев пък това не е единственият пример за необявени агенти. "Сегашната комисия си върши съвестно работата, нямам съмнение в това, но имам съмнения дали МВР, разузнаването и ВКР им подават цялата информация, която са длъжни да подадат по закон", коментира още Андреев. Имало също така случаи, когато агенти са били обявявани за секретни, понеже още работели за службите и по този начин имената им не попадали в обнародваните списъци. Тази практика се наложила още когато комисията "Андреев" започна изваждането на сътрудниците на бившите тайни служби.

Има косвени начини да се разбере за още политици от парламента, които са сътрудничили на тайните служби преди 10 ноември 1989 г., заяви пред Frognews.bg Богомил Бонев. Достатъчно е да се провери в СУ "Св. Климент Охридски" кой по какъв начин е приет и изводите сами ще се наложат, категоричен е ексвътрешният министър. Той също е убеден, че не всички бивши сътрудници от депутатските списъци са изкарани "на светло". 

Има агенти и в БСП, и в ДПС, и в НДСВ, и в СДС и други парламентарни групи, които и този път се разминаха с обнародването на техните имена и досиета. Дали са супер секретни или са намерили начин да се укрият до момента, времето ще покаже. Сигурен съм, че за част от тях в медиите ще се появят сведения, защото тези, които са ги водили някога, и тези, които са ги прикрили в днешно време, ще се опитат да ги използват и манипулират докрай, категоричен бе висш функционер от „Позитано" 20.

 

УТОЧНЕНИЕ: Знаем името на човека от ДСБ, за когото става въпрос, но понеже източниците ни на информация за него помолиха засега да не огласяваме кой е той, ние се съобразяваме с желанието им. Готови сме да публикуваме мнения на наши читатели по темата. Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4870 |08.09.2007 Полският президент натири всички министри, остави брат си . 0| 5065 |07.09.2007 Асен Гагаузов: "Пари за пътища има, трябва да си ги спечелим" . 12| 5137 |05.09.2007 Богомил Бонев знае за агент от ДСБ, за когото документите са унищожени . 8| 8255 |05.09.2007 Разследването срещу Делян Пеевски е прекратено

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads