Реклама / Ads
2| 4102 |12.12.2017 НОВИНИ

Славчо Велков: Ще предложа Борисов да бъде изслушан за СРС-та

.
За тези, които извършват терористичните актове, важното е да пробиеш системата за сигурност. Не толкова от последващите резултати. Фактът, че това се случва на знаково място в Ню Йорк показва, че няма държава, която да е бронирана от подобни действия.
 
Това каза Славчо Велков по БТВ. Ал Кайда заявиха, че Америка трябва да очаква да бъде наказана. Коледата е мишена за терористите. Коледните празници с базарите и лежерното настроение са примамливи цели. Трябва да сме бдителни без паника. България не е обетован остров.

С решението на Тръмп за Ерусалим се налива масло в огъня. С израело-палестинският конфликт се палят конфликти в целия регион. Всички американски президенти преподписваха отлагане на преместване на столицата на Израел в Ерусалим. Не бих нарекъл това далновидно решение. Това ще изостри не само отношенията между двете държави, но и между арабските съюзници, включително и САЩ. Безпокои ме мълчанието на ИД и Ал Кайда. Какво ще предприемат те, дали ще отмъщават на САЩ и Израел навън?

Много внимателно чета доклада на Бойко Рашков за СРС-та. Това, което изнесе той пред парламента е потресаващо. В България се извършва безконтролно и неправомерно прилагане на СРС, в това число на политици и магистрати. Никой не казва, че е масово. Сега ще предложа да извикаме премиера и да го изслушаме. Би трябвало да знае какво правят службите, които са под негов контрол. До този момент актуален беше въпросът КОЙ. От днес поставям въпроса КОЛКО? Този доклад е подписан от всички членове на Бюрото. Понякога локвата създава впечатление за дълбочина.

 

 Системата за сигурност на европредседателството не е  на нужното ниво, особено в областта на киберзащитата. Как ще се опазват в хотелите лаптопите? Ще може ли от тях да се тегли информация.  Не виждам антитерористичните прегради, не виждам и променени мерки в 21-те хотела.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 4603 |25.11.2017 Експертът Славчо Велков: Терористи може да са тествали службите в Лондон . 8| 6006 |13.11.2017 Славчо Велков: Филмът на Йончева ще покаже на Европа за какво си дава парите . 2| 4258 |06.10.2017 Славчо Велков: Можем и да се издъним на европредседателството . 2| 4162 |21.09.2017 Славчо Велков: Комисията за изтребителите не беше създадена, а назначена

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads