Реклама / Ads
11| 6326 |17.03.2019 НОВИНИ

Славчо Велков: Терористът Тарант е дошъл в България, за да се надъха

.
Славчо Велков Източник: БГНЕС
Експертът Славчо Велков предполага, че терористът Брендън Тарант е дошъл в България, знаейки историята ни и вдъхновен от това, което се е случило. От противодействието по време на робството и след това водените войни за освобождение.„Дошъл е да провери всичко това и да се надъха”, категоричен бе той.
 

Доказателство за това са местата, които е посетил, и които са наситени с български военни паметници, коментира още експертът пред bTV.


Стрелецът от Нова Зеландия е бил любознателен човек, защото един неграмотен не пише 73 страници манифест, в който да обяснява мотивите, които са го подтикнали към такова действие, очерта профила на терориста Велков.


По думите му той се е информирал за историята ни от книгата на Жорж Кастелан „История на Балканите XIV-XX”. Акцентът в нея е върху действията на Османската империя срещу страните, които е завладяла, и впоследствие нейната религиозна и административна политика, поясни той.


„Мога да дам три адреса на книжарници в Крайстчърч, където тази книга се продава, преведена на английски”, каза Славчо Велков.


Славчо Велков обясни, че терористите, които са вълци единаци и не принадлежат към терористични организации, са изключително трудни за установяване, тъй като не комуникират с никого и сами готвят актовете и набавят оръжията си.


„Видно от надписите върху оръжието му е, че са правени от човек, който неумело борави с кирилица. Повечето от тях стоят и в момента на български военни паметници, които са над 1900 в 1200 населени места само в България. На стотици паметници има такива надписи, каквито виждаме по оръжието”, коментира Славчо Велков.


„Ако по време на посещението му се пазят записи от камери на обществени места, съм почти сигурен, че ще го видим с фотоапарат или телефон около паметниците”, допълни той.


Според експерта Тарант подражава и се учи от хора като Андеш Брайвик, Мохамед Мерах, братята Куаши и братята Царнаеви. Според Велков той е действал по-скоро сам под влиянието на исторически и реални събития в Европа.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4307 |16.03.2019 Терористът от Нова Зеландия е преспал в Плевен, неизвестно къде . 1| 4199 |16.03.2019 Проф. Чуков: Терористът от Крайстчърч симпатизира на Радован Караджич, живее в миналото . 1| 4358 |16.03.2019 Терористът Брентън Тарант застана пред съда . 1| 4634 |15.03.2019 Дачич: Терористът от Нова Зеландия няма нищо общо със Сърбия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads