Реклама / Ads
41| 20664 |31.03.2020 НОВИНИ

Слави към Мутафчийски: С нетърпение чакам, генерале, майоре, професоре, докторе, вечерен час

.
Слави Трифонов
Наряд по време на криза! В тази кризисна ситуация съм безумно щастлив, че кризисният щаб се оглавява от генерал-майор, професор, доктор Венцислав Мутафчийски. Не някакъв си там лекар с бяла престилка, а генерал с черна униформа, пагони, ромбове вместо звезди.
 

Понякога си мисля, че с тази черна униформа му липсва само качулката и една коса. Имам предвид “коса” като земеделски атрибут. И кон. Щото, ако беше на кон, с коса и качулка щеше да бъде като един от конниците на Апокалипсиса и да казва: “Аз идвам и водя Ада след себе си!”

 

Откакто започна да се показва по телевизията, генерал-майор, професор, доктор Венцислав Мутафчийски все повече заприличва на един Наполеон на здравната система. Тази безапелационност, тази твърдост в изказа, този бащински поглед, загрижен за народа… Какъв лидер! Какъв водач! Какъв пълководец! Каква заплаха за рейтинга на вожда – Бойко Борисов.


Как го каза само за студентите – “хиляди студенти не се готвят да пътуват никъде”. Как съобщи само да не излизаме. Как само каза за маските. Неговите напътствия са закон за нас. Ами неговата идея – когато излизаме от вкъщи, да пускаме есемес. Искам моят есемес да гласи - “Генерале, излизам!”. Даже мисля като се връщам да пускам есемес – “Генерале, влизам!” – да знае, че съм се прибрал.


С нетърпение чакам, генерале, майоре, професоре, докторе, поне един от вас да ми въведе вечерен час. Искам също и вечерна проверка. И искам да давам наряд през ден. За да можете и ти, и вожда Борисов, най-после да бъдете начело на казарма, съставена от цяла една държава.
Рапортува младши сержант от запаса

 


Станислав Тодоров Трифонов.
Рапорт даден!

 

Фейсбук




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 4399 |30.03.2020 Ген. Мутафчийски: Службите за Великден ще са извън църквите . 47| 12916 |29.03.2020 Ген. Мутафчийски: Предстоят ни най-тежките времена. Болестта няма да подмине никого . 44| 6477 |28.03.2020 Мутафчийски: 331 са с коронавирус у нас, шест са жертвите вече, няма плато, няма и пик . 6| 4903 |27.03.2020 Ген. Мутафчийски: Нови 33 са заразените у нас, две деца на 3 г. и 8 г. в Бургас

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads