Реклама / Ads
0| 6500 |08.04.2016 НОВИНИ

Ев. Славкова, „Галъп“: Притеснява липсата на бг-диалог за „Досиетата от Панама“

.
Евелина Славкова Източник: БГНЕС
Темата, която предизвика трусове по света - „Досиетата от Панама“, за съжаление у нас не доведе до сериозен диалог, освен дежурните коментари, смята Евелина Славкова от „Галъп“. Тя коментира, че липсата на интерес и инициатива от страна на политици, банки и финансови институции е малко притеснително.
 
На фона на кризата, в която е Европейският съюз в момента и европейският елит, излизането на подобен тип информация, че толкова политици и фирми по един или друг начин са свързани със скриване на данъци и такива офшорни зони, довежда до допълнителен аргумент в полза на тези политически формации, които по един или друг начин винаги са били малко по-маргинализирани, каза още тя пред БНР.

Според Евелина Славкова на този етап у нас няма как да има предсрочни избори: Предстоят президентски избори и не мисля, че ГЕРБ биха имали интерес в момента да излязат на предсрочни избори и Росен Плевнелиев да прави нов служебен кабинет. Тук говорим за много по-дълбоки политически обяснения, отколкото чисто привидните, че в момента няма интерес, защото обществото няма интерес. Много рядко политическите интереси съвпадат, за съжаление, с обществените интереси в България.

Славкова коментира и кризата в управляващата коалиция: Тук имаме две измерения. От една страна ГЕРБ и техните коалиционни партньори, от друга - оста Борисов – Цветанов. Въпреки че тук наблюдаваме много сериозно отричане, че такъв конфликт не съществува, че има бламиране и конфликт между Цветан Цветанов и Румяна Бъчварова, всички стъпки и действия, които се развиват през последните месеци, е очевадно, че нещо се случва. Ние виждаме нещо като демонстрация на сила към Бойко Борисов от страна на Цветан Цветанов с действията, които се случват в Народното събрание. Но възможността ти да влияеш и на останалите парламентарни групи, освен на собствената парламентарна група, е показателно, че Цветанов влиза много по-силно в своята роля. Той подсказва много ясно на Бойко Борисов, че той е човекът, който владее структурите по места.

Покрай бламирането на законопроекта за МВР, Цветанов се явява нещо като "знаме" за служителите в МВР, посочи Славкова в коментар за промените в Закона за МВР.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 52| 5302 |15.02.2016 Атанасова: Пръстовият отпечатък притеснява милиони българи . 6| 4077 |09.12.2015 Каракачанов ербап: Р. Кънев да не се притеснява, ПФ подкрепя правителството . 6| 5480 |12.11.2015 В. Симеонов: Потъваме, а Борисов се притеснява от американското и руското посолство . 24| 4906 |05.11.2015 Борисов: Притеснява ме страхът на хората от това, каква полиция ни охранява

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads