Реклама / Ads
8| 4865 |31.07.2018 НОВИНИ

След 5 часа среща Борисов обеща: 150 млн. лв. повече за хората с увреждания догодина

.
150 милиона лева повече ще бъдат предвидени за хората с увреждания в бюджета за догодина. Това стана ясно след среща на премиера Бойко Борисов и двата протестиращи лагера на хората с увреждания.
 

След 5 часа разговори премиерът Борисов обяви, че на този етап могат да се заделят не малко допълнително средства за догодина:

 

„За новия бюджет можем да гарантираме 150 млн. повече в тази система. Проблемът е, че и те им се виждат крайно недостатъчни. Ще смятаме още, но все пак трябва да съзнаваме какво в края на краищата държавата може да си позволи. Продължаваме да работим. Над 700 хил. души трябва да получат такава помощ, а 88 хил. е групата, която е нуждаят от чужда помощ. Говорим за една огромна група хора“.

 

„Министерството на здравеопазването е много напред с информационната система – налична в момента, платена близо за 2 млн. лв., но се оказва според едните колеги, че не носи никаква информация. Допълнителни 500 хил. лв. сме дали за тази информационна система за хората с увреждания, а се оказва, че не работи. Значи правителството е осигурило достатъчно средства, но целият контрол, организация и практика се оказва, че не е достатъчно ефективна. Много агенции, много неправителствени организации, много министерства, много пари – и ефектът е накрая, че има протест“, коментира Борисов.

 

След като информационната система бъде подобрена, регистърът ще показва реалния брой на хората с увреждания, като така ще се вижда и личната нужда за всеки един от тях. Борисов благодари на участвалите в разговорите и обясни, че срещата е продължила около пет часа заради „диаметрално противоположни разбирания”.

 

 

„Дори от най-елементарните – помощните средства - дали да ги купува държавата или отделно - тотално различни мнения. По този държавен орган за координация – абсолютно две коренно различни мнения“, поясни министър-председателят, цитиран от Агенция "Фокус".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4146 |31.07.2018 След 15 август решават статута на „Царските конюшни“ . 3| 3729 |31.07.2018 Боил Банов: След 15 август ще се реши статутът на „Царските конюшни” . 3| 4004 |31.07.2018 Борисов се среща с майки на деца с увреждания . 0| 3857 |30.07.2018 Без следа как е възникнал пожарът в „Царските конюшни“

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads