Реклама / Ads
2| 4428 |18.07.2009 НОВИНИ

След дълги леви разговори - нищо ново в червено

.
Нямало точка за избор на нов червен шеф на конгреса през октомври, обяви Татяна Дончева. Александър Лилов чакал Станишев да помисли и сам да подаде оставка, след като хубаво прецени ситуацията на БСП в момента.
 

Членът на изпълнителния съвет на БСП Александър Лилов заяви, че: "Ако следваме принципите на демокрацията и повелята на морала, то, независимо как се казва сегашният лидер на партията, би трябвало да се оттегли." след многочасови разговори на днешното събрание на червените. Бившият шеф на червените от 1990-1991 г. Лилов добави, че трябва да се даде време на Сергей Станишев, за да обмисли своята позиция за това, дали да си подаде оставката или не. И все пак до конгреса на партията имало още време, през което Лилов се надява разумът и моралът да надделеят. Според червения политик е твърде несериозно да се твърди, че няма алтернатива на Бойко Борисов.

Но най-важното в момента за партията според Ал. Лилов е, че след направената днешна равносметка на ръководството на БСП за управлението през изминалите четири години се разминава с тази на хората. Въпреки това Лилов добави, че постигнатите успехи от този период няма как да се отрекат.

Друг представител на червеното ръководство Цвятко Цветков излезе след близо 6 часовите разговори, които продължават до този момент, и каза, че промяна трябва да има. Социалистите са обсъждали именно тази теза днес, като са търсили най-разумните варианти. Желанието и безусловната нужда за промяна в дейността, политиката, в организацията на БСП, е заявено и се споделя от всички, включително и от ръководството на партията. Още в самото начало председателят поиска и получи вот на доверие от Националния съвет на партията с таен вот, в който го подкрепиха 120 души, а 29 гласуваха против доверието.

След това – в изключително сериозните дебати се повториха тези, които вече сме чували в публичното пространство, а други получиха възможността днес да изкажат своето мнение. Очертаха се някои общи неща и различия, например - общото беше, че е необходимо да се променят нещата в БСП с оглед - тя да бъде наистина една лява модерна партия, която прави лява политика, която удовлетворява лява България". Цветков добави, че е създадена комисия от хора с всякакви възгледи и преценки, която да се погрижи идеите на БСП да стигнат до хората и да бъдат добре разбрани.

Татяна Дончева пък напомни, че около БСП в момента имало обръч от недоверие. Пред репортери тя каза, че засега на конгреса през октомври няма да се избира нов лидер, защото на днешния пленум са раздадени програми, които не включват такава точка от дневния ред.

Колегата й и депутат в настоящия парламент Кирил Добрев контрира, че докато Дончева е гледала телевизия 2 месеца, останалите от партията са тичали по предизборни кампании и са се борили за успеха на партията. Отсъствието от НС било предало на Татяна Дончева внезапна енергия, която сега изразходвала пред репортерите. Добрев добави, че Станишев е поискал вота за доверие от морална гледна точка.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 4723 |15.07.2009 Нямало основание за разследване на Доган . 7| 5279 |10.07.2009 Й. Фандъкова: Изпитът след 7-ми клас за гимназии да отпадне . 18| 4964 |09.07.2009 След царя и Първанова хвърли оставка . 38| 5554 |09.07.2009 Ив. Костов: Следващото управление е в цайтнот

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads