Реклама / Ads
5| 4307 |24.04.2017 НОВИНИ

След побой в училище в Ямбол директорът подаде оставка

.
Маскирани четвъртокласници бият своя съученичка в клас. Първо й удрят шамари, следват ритници в корема. Поредният фрапиращ случай на насилие в клас е от ямболското училище „Христо Смиренски”.
 
Вече две години съученици системно тормозят Гергана, като в последните месеци детето не може спи, отказва да се храни и не иска да влиза в час. Насилието идва от едни и същи деца, а майката Мария Желязкова признава, че се страхува за живота на детето си.

"Казват ми: „Дай парите или ще те бия“, разказва Гергана пред bTV и споделя, че я блъскат и удрят „по главата, по ушите, по корема, по краката“. Добавя, че нападателите имали и нож.

Мириям, приятелка на Гергана и свидетел на тормоза, заснема случващото се с телефон. Направила го, за да докаже на родители и учители каква е атмосферата в училище.

"Вчера ме заплашваха, че ще ме пребият заради клипчето”, обяснява Мириям.

Майка й Дида Енева допълва, че съучениците на дъщеря й започнали телефонен тормоз след публикуването на видеото.

„Започнаха обаждания от съучениците й в класа. Може би 20 пъти й звъняха, за да я заплашват, че на следващия ден на училище ще бъде пребита от бой”, разказва Енева.

Родителите потърсили съдействие и от класната ръководителка, и от директора. Мерки обаче не били взети. Според преподавателите клипчето показвало не агресия, а само по-груба игра.

„Сега правим от мухата слон. Просто занимаваме и общественост, и губим енергията на мен и на обществото със съвсем незначителни неща. Да, случило се е, играли са, позволили са си малка волност”, коментира класният ръководител Таня Йовчева.

Първоначално директорът Димитър Бояджиев обясни, че мерки не са взети, защото сигналът не бил подаден в писмен вид.

„Нямало е такова насилие, каквото искат да го представят. Просто искат медийна изява. Аз мога ли в цялото училище да знам къде какво става?”, попита той.

По-късно обаче заяви, че подава оставка.

„Ще си подам оставката. Приемам цялата вина върху себе си”, каза Димитър Бояджиев. Той беше категоричен, че дори и да не му бъде приета оставката, няма да се върне в учебното заведение.

Други родители също казаха, че насилието в училището е ежедневие и учителите на могат да проведат нормален час, тъй като не могат да въведат ред.

„Разговарях с двете страни. Това е един неприятен инцидент. Ще назнача комисия, която ще направи проверка. Ще бъдат взети административни мерки”, заяви Красимир Стоилов, началник на Регионално управление на образованието.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4035 |21.04.2017 Радослав Гайдарски: ДАНС да разследва за урана във водата . 1| 4115 |20.04.2017 Задържаха осем български каналджии след сигнал от бежанци . 4| 3641 |20.04.2017 Коалиционното споразумение ще е готово следващата седмица . 1| 3951 |19.04.2017 На последно място сме в социалната сфера след влизането ни в ЕС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads