Реклама / Ads
4| 11254 |30.09.2017 НОВИНИ

След публикация на Фрог: Евродепутатът Ева Паунова вече е ”pro bono” в проект за криптовалута

.
Преди дни Frognews.bg ви запозна с нов български проект за криптовалута. Става дума за Lockchain.co - платформа, позволяваща отдаване под наем на хотелски стаи и частни имоти, но чрез използване на набиращите все по-голяма популярност криптовалути.
 

Безспорно един от най-интересните аспекти на този нов проект е участието на президента Росен Плевнелиев като негов "главен съветник", както и на евродепутатът от ГЕРБ Ева Паунова- Майдел като "юридически консултант".

 

Проверка на Frognews.bg обаче показа, че след публикацията ни описанието на Ева Паунова - Майдел в сайта на платформата е променено, като е добавено, че тя работи по него "pro bono". Това означава, че тя няма да получи заплащане за съветите, с които ще помага на проекта. Освен това от юридически съветник тя е преквалифицирана просто на консултант.

 

Вероятна причина за светкавичната промяна е опасението от конфликт на интереси, заради участието на Майдел в проекта. Завършилата международни отношения и бизнес администрация българска представителка в Европарламента е не само евродепутат, но и член на две комисии - Комисията по вътрешен пазар и защита на потребителите (IMCO) и Комисията по икономически и парични въпроси (ECON). В обозримо бъдеще може да се окаже, че на самата Майдел да се наложи да гласува регулаторна рамка не само по отношение на криптовалутите в цялост, но и конкретно на модерните напоследък Initial coin offering - метод за набиране на средства за разработване на платформи, приложен и в Lockchain.

 

Както Frognews.bg вече писа, в конкретният проект предстои продажба на 50 000 000 токена, като още толкова ще бъдат отделени за разработчиците, съветниците и бъдещи инициативи. От платформата са си задали цел за набиране на 25 млн. евро, което означава, че прогнозируемата стойност на токените, които ще бъдат разпределени между екипа е също толкова. В основният документ на проекта е записано, че 25% от набраните средства ще отидат за екипа, от които 25% пък ще бъдат за съветниците и ранните инвеститори. Грубите сметки показват, че те ще получат токени на стойност малко над 3 млн. евро.

 

Михаил Кръстев, Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 4879 |29.09.2017 Боян Чуков: Разследват Бил Клинтън, а ние го каним в България . 5| 7686 |29.09.2017 Само във Фрог: Жената на убития Боби Цанков поема разследването в Столичната полиция? . 5| 4499 |29.09.2017 Б. Димитров пред Фрог: Слизам от ринга, когато съм на върха, да не ме бие някой младок . 1| 4179 |28.09.2017 Само във Фрог: Близките на жертвите от Горни Лом ще съдят държавата за 1 750 000 лв.

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads