Реклама / Ads
0| 4602 |04.01.2019 НОВИНИ

След смъртта на българче в Кьолн сънародниците ни протестират пред болницата

.
След смъртта на 4-годишната Селин родителите й съдят болницата в Кьолн за небрежност. От двете клиники, в които детето е било прието, отказват коментар. Трагичният случай събира над 400 сънародници пред клиниката на протест, готвят се и нови протести. Това е първата демонстрация на български граждани във Федералната република.
 

Напрежението в Кьолн расте след смъртта на българче в болница. Родителите на 4-годишната Селин обвиняват лекарите в небрежност и ще съдят болницата. Семейството живее от 12 години в Кьолн и са здравно осигурени. Водили са детето на редовни прегледи и не са подозирали, че има белодробни проблеми. Жалби и сигнали до всички институции праща тяхна близка. 

 

Всички документи по случая със смъртта на четиригодишното българско момиченце, починало по Коледа в болница в Германия, са иззети от прокуратурата в Кьолн още на 28.12. Информацията е от главен прокурор Улрих Бремер, който оповести и резултата от направената аутопсия – бронхопневмония, съобщава БНТ.

 

Малко преди Бъдни вечер, 4-годишната Селин вдига висока температура. Майка ѝ Вероника веднага я води в спешното отделение на Клиника „Порц ам Райн”.

„Там ми казаха, няма нищо на детето, това е температура само и тя ще спадне с един нурофен, да се прибирам вкъщи. Но не ѝ взеха изследвания. И ни отпратиха за вкъщи”, разказа пред бТВ майка.

 

На Коледа детето се влошава и отново отиват в същата болница. Оттам ги препращат към друга клиника заради остра белодробна инфекция. Правят спешен дренаж на белия дроб на детето.

 

„Влязохме вътре в интензивното и докторът каза – не, сърцето ѝ спря. Не исках да вярвам в това, молех се до последно, исках детето ми да е живо. Последните ѝ думи бяха: Мамо, много те обичам”, спомня си Вероника.

 

Трагичният случай събира над 400 сънародници пред клиниката на протест. Готвят се и нови протести.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 10305 |04.01.2019 Обискираните адвокати: Търсиха документи на дружество от военнопромишления комплекс, които са в Следствието . 2| 5115 |04.01.2019 Стотици на протест в Кьолн заради смъртта на 4-годишно българче . 0| 4514 |03.01.2019 Двама са ранени след сбиване на столично кръстовище . 0| 3890 |03.01.2019 Министър: Единен ще е изпитът за гимназиите след 7-ми клас

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads