Реклама / Ads
13| 8727 |22.05.2012 НОВИНИ

След труса София бе наводнена

.
Платна на Южната дъга на Околовръстното шосе на София бяха наводнени, а на много места в столицата движението бе спряно във вторник заради силен порой и градушка, които удариха София в ранния следобед, часове след силното земетресение в региона през нощта.
 


 Валежът продължи с различна сила над час и както винаги в такива случаи предизвика наводнение на улиците заради лошата канализация в града и забавяне на градския транспорт.


Заради течащата вода бе спряно движението на ул. "Петър Дертлиев” и ул. "Владимир Димчев” в жк "Люлин” в близост до "Ореон", съобщиха от Центъра за градска мобилност към Столична община. За преодоляване на проблема са пратени екипи по пожарна безопасност.

Движението в столичния кв. "Бъкстон” бе отклонявано заради счупени от бурния дъжд и вятър клони, паднали листа и запушени шахти. В участъка на бул. "Евлоги и Христо Георгиеви” между "Цариградско шосе" и НДК също бе затруднено преминаването на автомобили..

В дирекцията "Пожарна безопасност и защита на населението” в МВР са били подадени сигнали за наводнени мазета в центъра на София, кварталите "Княжево”, "Борово” и "Красна поляна” и на място са пратени екипи, които да отводняват сградите.

БГНЕС предаде, че в центъра на София е паднал кестен, но няма пострадали при инцидента, тъй като по това време пресечката между бул. "Витоша" и ул. "Кърниградска" е била безлюдна заради бурята.

Над 150 сигнала за силен вятър и наводнени шахти са получени до момента на националния телефон за спешни повиквания 112., съобщи за БНР говорителят на системата Данка Недялкова.

Обажданията са за паднали дървета, клони, наводнени шахти в София, Благоевград, Сандански, Петрич и Кресна. Тревожни сигнали са били подадени от Петрич и Кресна за водачи на моторни превозни средства, които са били затиснати от големи дървета по време на движение, посочи Недялкова.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 22| 20257 |22.05.2012 След силния трус и градушка удари Рударци и Кладница . 26| 12065 |22.05.2012 Гарвани нападат граждани в центъра на София . 120| 31633 |22.05.2012 5.8 по Рихтер удари София и част от България . 38| 5915 |18.05.2012 Плевнелиев: Със "София тех парк" ще надскочим дребнотемието

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads