Реклама / Ads
1| 5016 |19.08.2013 НОВИНИ

След взрива в София: мъж в кома; жена със сътресение

.
Други три жени са освободени. Освободен е и 31-годишен мъж от китайски произход. Лекарите в централна реанимация се борят за живота на пострадалия, който е с черепно-мозъчна травма.
 

Остава много тежко състоянието на мъжа, който пострада при взрив на газова бутилка в китайски ресторант в София, съобщи „Фокус”. Мъжът е с тежка черепно-мозъчна травма, на апаратна вентилация и в кома.

Лекарите в централна реанимация продължават да се борят за живота му. От останалите пострадали, които са потърсили помощ в „Пирогов”, една жена е настанена в неврохирургията с мозъчно сътресение. Други три жени са освободени.

Освободен е и 31-годишен мъж от китайски произход, който е бил докаран късно снощи. От освободените пациенти има жена на 47 години, която е с контузия на лявото коляно, една жена на 55 години с рана и контузия на лявото рамо и жена на 36 години, която е с подкожно кръвонасядане, контузия на дясната ябълчена област на лицето. 

В 09.00 часа ще започне първият оглед на сградата, след взрива в столичния китайски ресторант, каза за „Фокус” архитект Влади Калинов, директор на дирекцията по строителен контрол в Столична община. В рамките на деня ще има яснота какви са щетите и какво е положението в сградата. До обяд ще знаем какво вече ще трябва да се предприеме, обясни той. Това, което трябва да направим първо е да огледаме сградата добре и да преценим тази част от нея, която трябва да бъде премахната, докъде да бъде премахната. Трябва да се прецени кой е най-добрият начин да се извърши премахването на тази част от сградата, както и откъде ще се извозва строителният материал, така че да не засегнем съседната сграда. Това е основната задача, която сме си поставили за днес, обясни архитект Калинов. Огледът на сградата ще се прави от екип от инженер-конструктори.

Остава отцепен районът около китайския ресторант на бул. „Цар Освободител”. При взрива вчера пострадаха 11 души, един е с опасност за живота.  
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 51| 5991 |16.08.2013 Станишев: Плевнелиев е последният мохикан, който иска да се запази бюджетът . 3| 5350 |16.08.2013 Гласуваме с машини на следващия вот . 0| 5202 |15.08.2013 Отпускат помощи за пострадалите при взрива в Езерово . 8| 4793 |15.08.2013 Тристранката се събира за първи път в последните 4 месеца

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads