Реклама / Ads
0| 8492 |11.03.2008 НОВИНИ

По следите на безследно изчезналия бургаски бизнесмен

.
Стоян Стоянов не бил един от най-богатите хора в България; бизнесът му не бил "мътен" и конфликтен; мъжът на приятелката му едва ли бил замесен; миналогодишното подпалване на складовете му било случайно, а откуп не е искан.
 

Съдружникът на изчезналия бургаски бизнесмен Стоян Стоянов Ангел Христев оповести, че няма обяснение за изчезването му и досега никой не се е свързвал по какъвто и да е било повод с него. По БТВ той отхвърли версията отвличането да е свързано с бизнеса им, още повече че техният бил спокоен, без притеснения.

stojanov.jpgВ деня на изчезването на Стоянов двамата се чули няколко пъти по обичайните дела, а според разпечатката се оказа, че последният ни разговор бил в 22.20 часа. Христев разбрал за изчезването на Стоянов едва на другата сутрин, на път за летище София. Съдружникът отхвърли твърденията, че Стоян Стоянов е един от най-богатите хора в България. Бизнесът им бил свързан със строителни материали, ВиК части и обзавеждане за баня в района на Бургас и южното Черноморие. Припомняме, че бизнесменът е собственик на фирма “Гранити” и е най-големият вносител на строителни материали в цяла Източна България. Освен това е активист на ГЕРБ.

Ангел Христев коментира конфликтните отношения между Стоянов и бившия съпруг на приятелката му Мария - Тодор Стамов, по-известен като Малкотърновския. Оказа се, че и в това отношение Стоянов не бил споделял притеснения, а и случката нямала нищо общо с манталитета на Стоянов. Приятелката на Стоянов не се била свързвала с него през нощта на изчезването му.

По повод миналогодишното подпалване на складовете им съдружникът на Стоянов заяви, че пожарът бил случайност и пламнал на 30 м от складовете. Два месеца след 27 юни 2007 година, когато пожар изпепели складовата база на “Гранити”, фирмата успя да се възстанови и започна строеж на новите складови сгради. Въпреки пожара от фирмата не отказали нито една поръчка на клиент и тя не претърпяла нито лев загуби от стокооборота си. “Гранити” ООД притежава складови бази в Слънчев бряг, на Пристанище-Русе, две халета в Пристанище-Бургас. Половин милион лева авансово получи от застрахователя Алианс “Гранити” ООД след пожара. Тогава пред “Черноморски фар” инж. Стоянов заяви, че пожарът е бил причинен от небрежност, но благодарение на добрата работа на пожарникарите не се е стигнало до жертви по време на огнената стихия.

Окръжният прокурор на Бургас Ангел Ангелов също потвърди, че до момента никой не се обаждал да иска откуп.  Телефоните на Стоянов са изключени, а той е в неизвестност вече пети ден.

Frognews.bg напомня, че полицията работи основно по две версии - едната е за жена му и бившия й съпруг - Малкотърновския, който е в затвора, и другата е за неизчистени сметки с бизнеспартньори. Приятелката на Стоянов, Мария, е бременна в шестия месец. Тя е бивша жена на известния в подземния свят Тодор Стамов - Малкотърновския. Приближеният на небезизвестния Димитър Желязков-Очите излежава поредната си присъда в бургаския затвор за отвличане, рекет и опит за убийство. Пред полицията Мария се оплакала, че бившият й мъж много я тормози и нееднократно заплашвал, че ако я види с друг мъж, ще го убие на секундата.

Frognews.bg

pavleto_more.jpg Георги Павлов-Павлето "Море"

 


Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5095 |11.03.2008 Политолози, философи, агрономи са военните министри в ЮИЕ . 3| 5049 |11.03.2008 Я. Янев: "Министри, зам.-министри и областни управители са получавали пари по САПАРД" . 5| 4640 |10.03.2008 Почина пазителят на „История славянобългарская” . 1| 4764 |10.03.2008 Тадаръков: Някой иска да провали САПАРД

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads