Реклама / Ads
4| 6173 |09.07.2014 НОВИНИ

Следствието на Пепи Еврото забатачи дела срещу депутати от ДПС

.
Столичното следствие, чиито шеф е Петър Петров, известен още като Пепи Еврото забатачи дела срещу депутати от ДПС, показа проверка на Фрог нюз. Става дума за разследванията срещу Петър Ангелов, Щерьо Щерев и Христо Бисеров.
 

През последните дни въпросната институция се прочу с безпрецедентната си издънка, при която бяха задържани трима „убийци” на депутата от ДПС Делян Пеевски. Много скоро се разбра, че арестът  е бил скалъпен с цел да се нанесе удар срещу мажоритарния собствеик на КТБ Цветан Василев, чието име също бе забъркано в "атентата" срещу Пеевски.  

 

Един от обвиняемите депутати дори е на път да се измъкне чист като момина сълза. Става дума за Ангелов, който наскоро е поискал от съда разследването срещу него за данъчни престъпления да бъде прекратено, тъй като чл. 369 от  Наказателно-процесуалния кодекс му дава това право. От прокуратурата поясниха, че съдът е поставил срок на разследващите до три месеца да кажат, дали ще се внесе обвинение в съда или ще подпишат споразумение с обвиняемия.

 

Ако не се случи това, на обвинителите  не им остава нищо друго, освен да пият една студена вода и да реабилитират депутата от ДПС с постановление за прекратяване на наказателното производство поради изтекъл давностен срок.  След като задържаха Петър Ангелов през март 2012 г. стана ясно, че той е разследван за това, че като член на организирана престъпна група с още 3-ма души е избегнал плащането на данъчни задължения за 4 млн. лв. Делото съдържа 9 тома и има секретни материали, включително и специални разузнавателни средства. Днес фирмата е прехвърлена на 27-годишния Валентин Иванов от град Роман заедно със запорите заради дългове към доставчици.

 

За да може да бъде проверен щателно като всеки редови гражданин, главният прокурор Сотир Цацаров поиска имунитета на Ангелов и прати материалите за него при Петър Петров в  столичното следствие.

 

Повече от  шест години в подопечната на Петров структура се влачи и делото срещу Щерьо Щерев. Той беше зрелищно арестуван на 5 март 2008 г. в банков клон в центъра на София барабар с четирима помощници и 2 куфара, пълни с 900 000 лева, които Щерев опитвал да преведе по сметка в чужбина. Два часа по-късно били открити още 600 000 лв., подготвени също за "износ". Оказало се, че докато го следили за 8 месеца Щерьо и хората му направили над 150 превода до Япония, Китай, Виетнам и други екзотични дестинации като остров Ман, Бразилия и Малта. По оперативни данни парите идвали от китайското карго.  През следващите пет години делото срещу депутата по незнайни причини зацикли. Магистрати се оправдават, че било обемно и обвързано с много международни поръчки и затова се бавело.  

 

В средата на миналата година, обаче Цацаров обяви, че ще поиска и неговия имунитет. Така депутатът от ДПС се сдоби с три обвинения, свързани с пране на пари и организирана престъпна група. За сега обаче делото няма никакъв изглед да приключи, което на практика означава, че в близко бъдеще Щерьо няма да получи справедлив процес.  

 

Същата участ изглежда ще сполети и разследаването на столичното следствие срещу сочения за втори човек в  ДПС Христо Бисеров.  От държавното обвинение стана ясно, че Бисеров  е подведен под отговорност за това, че през 2012 г. в писмена декларация, подадена пред Сметната палата, е затаил истина относно наличието на сметки в банка в Швейцария. Другото обвинение срещу него е,  че в периода 13 декември 2012 г. и 21 февруари 2013 г., е извършил трансфер на 314 529 щатски долара и 117 192 евро, чиито произход не е ясен. Освен Бисеров подсъдим е и доведеният му син Ивайло Главинков. „Има изготвени съдебни поръчки до няколко държави, но от там няма отговор. Предстои да се извършат данъчни ревизии, изискват се документи. Не можем изобщо да се ангажираме със срок за внасяне на обинителния акт в съда”, съобщи за Фрог  говорителят на СГП Елка Ваклинова. По този начин се оказва, че институции извън България са виновни за бавенето на делото.

 

Проверка на медията показа, че на трупчета е качено и разследването срещу биячите на Октай Енимехмедов. Въпреки, че целият български народ видя кой налага стрелеца срещу почетния председател на ДПС Ахмед Доган, до този момент Националната следствена служба не е предоставяла материали на софийска районна прокуратура с искане на някой от тях да се повдигне обвинение.

 

 

 

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4738 |01.07.2014 Връщат парите от гаранциите на Огнян Донев в Следствието . 25| 7105 |30.06.2014 Кр. Ангарски: Еврото да се въведе час по-скоро! . 4| 8030 |26.06.2014 Братът на Петьо Еврото уличен в плагиатство . 23| 5490 |24.06.2014 Пеевски след беседа в следствието: По-добре да ме бяха убили

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads