Реклама / Ads
6| 6037 |29.10.2011 НОВИНИ

Сливенският банков обирджия: Уплаших се!

.
Стефан Петров
Има два варианта–или ще успееш, или не, аз не успях, признава Стефан Петров.
 

Стефан Петров се прочу в цяла България, след като тази пролет нахлу в клон на банка в Сливен и взе заложници. Сега живее в килия два на три и признава, че е сгрешил, но когато ти падне пердето пред очите, губиш контрол. По БТВ той призна, че е бил подготвен за висока присъда, но ще обжалва с надеждата тя да бъде намалена под десет години. Казва, че ще е трудно, но ще гледа да се справи. Стефан имал финансови проблеми, който в един момент прерастват във фаталния импулс. Споделя, че не е мислел реално какво ще се случи, взел е решението на секундата, без да го обмисля и да прецени какво може да се случи. Смята обаче, че медийният интерес му е изиграл лоша шега.

„Ако бях премислил нещата, нямаше да се стигне до това, но няма връщане назад.” Във фаталния ден Стефан взема личния си пистолет и тръгва към Сливен. Влиза в първата банка, която му се изпречва на пътя. Не знае колко служители има вътре, просто нахлува. Признава, че е имал известни колебания, но емоциите са надделели над разума. Стреля срещу охранителя, защото той направил рязко движение, което го изплашило:

„Казват, че съм влязъл и съм почнал да стрелям, за да убия охранителя, но не е така.”  Ситуацията се развива само за няколко секунди и Стефан разбира, че нещата са различни от планираните и всичко се обърква. Твърди, че не е имал умисъл да убива и се опитал да помогне на простреляния охранител. Притеснява се за живота му, тъй като едно убийство значи вероятна доживотна присъда. Разговаря с полицай, който му казва, че няма опасност за живота на ранения, по радиото обаче чува съвсем друго.

„Уплаших се. Дадох си сметка, че излизане няма, ще получа доживотна присъда.” Разказва, че похитените служителки са били много уплашени. Помни ги всичките, както и имената им, но не иска да ги изрича. Стефан си говорел с тях, опитвайки се да ги убеди, че не иска да ги нарани. Избира да пусне първата жена, защото тя не се чувства добре. След 40 часа без сън и само на вода той е на ръба на самоубийството. Споделя, че само психологът на полицията и най-добрият му приятел са знаели как се е чувствал в момент, в който си мисли, че всичките му близки са се отрекли от него.

„Не си правя планове, защото никога не съм предполагал, че може да ми се случи нещо такова.” Стефан казва, че е имал жена до себе си, но не иска да говори за това. Споделя обаче, че не е чувствал любов без пари. За кратко време губи много близки – майка, баща, баба и дядо. Затваря се в себе си, но има приятели. Не се смята за аутсайдер. Разбира от медиите, че е осиновен – никога не е подозирал, но не може да съди родителите си. В килията говори повече със себе си и признава, че е постъпил „детски”. Простил си е. Не сънува кошмари за случката в Сливен, но го плаши неизвестността.

„Има два варианта – или ще успееш, или не, аз не успях”, заключи Стефан Петров.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5774 |21.10.2011 Българи в САЩ обвинени в трафик на дрога и банкови измами . 9| 4889 |09.09.2011 Наши медсестри уплашиха британските лекари . 32| 4970 |13.07.2011 Бандити клонирали 15 000 банкови карти . 3| 4952 |27.05.2011 Закопчаха нашенци в САЩ точили данни от банкови карти

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads