Реклама / Ads
2| 6077 |19.10.2012 НОВИНИ

Случаят "Мирослава" изпокара управляващи и опозиция

.
Убитата Мирослава
Случаят с убийството на Мирослава от Перник стана тема на скандал между управляващите и опозицията днес в парламента.
 
Поводът е докладът на официалната комисия, съставена само от мнозинство от ГЕРБ, която трябваше да проучва случаите с убийството на момичето, както и арестите в Мировяне, в Скравена и в Бесоолу, предава „Дарик".

"Управляващите се опитаха да изградят политическа закрила и да скрият лицата, които са извършили закононарушения при случая "Мирослава", заяви съпредседателят на "Синята коалиция" Иван Костов. „Колко добре са си свършили работата, разбира се, хората ще преценяват, не сме само ние. Прочетете поне доклада, за да видите какви тежки съмнения останаха да висят във въздуха, след като се занимавахме толкова дълго време с отвличането и убийството на Мирослава”, бяха думите на Костов.

Според опозицията, която сформира алтернативна комисия и изнесе данни за редица нарушения и несъответствия в случая „Мирослава", официалната комисия нищо не е свършила.

„Цинично е, дами и господа народни представители, защото именно в частта за Мирослава този доклад е нула. Парламентарната група на Коалиция за България ще гласува против доклада и това ще бъде знак, че Народното събрание няма да търпи евтините имитации и псевдозагрижеността," коментира Ангел Найденов от левицата.

По повод самоубийството на единия заподозрян, Христо Бисеров от ДПС заяви: „Първо, алармена система в това жилище няма от една година. Всяко твърдение на висши полицаи, на народни представители и каквито и да са други лица, не могат да променят това обстоятелство. Лъжа е, че полицията се е занимавала с отстраняване на алармена система".
Управляващите пък контрираха опозицията, че не може да си позволява да прави разследване.

„Чухме едни спекулации, които не почиват на абсолютно никакви факти и обстоятелства по делото. Има крещящо нарушение на Конституцията и законите на страната. Не може при образувани досъдебни производства народни представители да извършват разследвания, действия по разследване, процесулано-следствени действия," категоричен бе председателят на комисията Красимир Ципов от ГЕРБ.

18-годишната Мирослава Николова от Перник бе намерена убита на 12 януари 2012 г., след като бе в неизвестност повече от два месеца.
Момичето изчезна на 7 ноември 2011 г., след като си тръгнало от тренировка по таекуон-до. За убийството й бяха задържани двама души, единият от които - 36-годишният Стойчо Стоев-Чочо, се самоуби при задържането си.

Депутатите от мнозинството отчитат, че има пропуски при разследването на отвличането и убийството на Мирослава Николова и препоръчват в доклада МВР да закупят камери за всички групи, които задържат хора.

Над 2 часа депутатите спориха по доклада, до гласуването му не се стигна. Очаква се дебатите да продължат следващата седмица.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 45| 8993 |18.10.2012 Людмила Живкова люто изпокара десните с Алма Матер . 9| 10594 |09.06.2012 П. Манджуков: Случаят "Лозенец" може да се повтори . 27| 6261 |18.05.2012 Случая "Мирослава": Чочо бил сътрудник на ГДБОП . 31| 6425 |10.05.2012 ЕК: Случаят с Галеви трябва да докаже ефективността на съдебната система

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads