Реклама / Ads
25| 9516 |21.12.2015 НОВИНИ

Служител на Столична община призна: Махат ни по една и съща схема

.
Симеон Иванов
Юристите в Столична община ни махат по една и съща схема. Това каза пред Фрог нюз бившият юристконсулт на столична община в район „Нови Искър” Симеон Иванов. Преди няколко дни Фрог алармира, че юристи масово напускат работните си места под натиск на ГЕРБ. След много опити да се свържем с Иванов , той се съгласи да разкаже повече за скандала:
 
Сигналът, който сте получили, се доближава много до истината. Има и дълга предистория. През април т. г. се коментираше, че имам желание да се кандидатирам за кмет на район „Нови искър”. Тогава срещу мен започнаха да пишат доклади, които не отговаряха на истината от важен фактор в районната администрация, който странно съвместяваше длъжностите на няколко началник отдели заедно. Конкретният повод е откритата от мен грешка в счетоводното отчитане на недвижимите имоти, които са общинска собственост. За тази грешка сигнализирах ръководството писмено. Естествено от последвалата преписка не произлезе нищо, но на мен ми стана ясно, че това е първото сериозно предупреждение, обясни експертът.

Проблемите на служителят правистът не свършва до тук. За съжаление през май бях повече от месец болнични заради скъсан менискус на десния крак и проблемът ми се струваше, че затихна. Малко преди да започне предизборната кампания бях поканен на разговор на четири очи и бях предупреден, че трябва да напусна длъжността си юристконсулт в отдел „Общински имоти”, тъй като по време на изборите ще трябва да се изправя срещу сегашния кмет Даниела Райчева. Така и стана. Започна дълго обжалване на болничните ми пред ТЕЛК от въпросното длъжностно лице, допълни той.

На въпрос дали е имало реплика да се махне от мястото, защото не работи за интересите на ГЕРБ, Симеон Иванов обясни: Съжалявам, че не влязох тогава при г-жа Райчева с телефон, за да запиша репликите, с които ме подканяше да напусна. Но аз винаги съм постъпвал коректно и не съм влизал при ръководството с телефон. Така по време на предизборната кампания, вместо да се занимавам с нея, ми се наложи на 13 октомври да се явя пред ТЕЛК, като преди това трябваше да бъдат направени прегледи, с които да се установи бил ли съм болен. ТЕЛК потвърди болничните ми, но дълго време в НОИ не бяха подавани коректно декларации за болничните. Това възпрепятства изплащането им от НОИ. Така за дълго време останах без никакви средства за препитание и лечение. На следващият ден след изборите главният юристконсулт на района е напуснал с предизвестие и е отишъл на работа в друго ведомство. След това получих писмо, в което ме приканваха да дам писмени обяснения защо в понеделник след първия тур на изборите не съм се явил на работа, като се има предвид, че протоколите не бяха обработени още два дни. Тогава ми стана ясно, че няма какво повече да допринеса за районната администрация и помолих да бъда освободен, уточни Иванов.

По думите му не само той е преживял подобно нещо. Преди няколко дни разбрах, че същият сценарий се разиграва със старши юристконсулта, работил 6 години преди това там. Пак се обжалват болничните, пак разговори с него и т. н. След мен „доброволно” са напуснали още две колежки от отдел „Общински имоти”. Фактите са такива. Всеки може да си направи изводи колко доброволно всичко става.
Попитахме го има ли обяснение за случващото се в район „Нови Искър”: Не знам, но ако се прави по този начин значи, така е било замислено. И има какво да се крие. Друг факт е например, че на секретаря на районната администрация по същия начин 4 месеца е забавено изплащането на болничните и една майка е оставена без законните си доходи. На фона на това , дълбоко удивление буди в мен фактът, че на граждански договор е нает човек на 77 годишна възраст. Става дума за бившия кмет на Световрачане Ангел Митов, заключи той.

Въпроси за скандала изпратихме и на пресцентъра на Столична община. На този етап оттам предпочитат да запазят пълно мълчание.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4542 |18.12.2015 Общинари в Пловдив се псуват заради парите за култура . 14| 9903 |17.12.2015 Скандал! Юристи масово напускат столична община под натиск на ГЕРБ . 6| 10347 |09.12.2015 Само във Фрог: Покойният президент Желев измамен от служители на телеком . 1| 9162 |03.12.2015 Служителка на МВР за делото „Червеи”: Някой незаконно е трил данни от системата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads