Реклама / Ads
0| 4550 |23.12.2014 НОВИНИ

Служители на "Интендантско обслужване" затвориха пътя София-Бургас

.
Служители на "Интендантско обслужване" от Калофер и граждани, които не са ангажирани с предприятието, блокираха преди минутни подбалканския път София-Бургас. Те скандираха "Искаме си поръчката" и "Искаме работа, няма да отстъпим".
 
От двете страни на протеста се образуваха дълги опашки от коли и камиони, които търпеливо изчакаха протестиращите. Полицията обаче привика организаторите на протеста и им написа актове, тъй като за недоволството не са уведомени нито полицията, нито община Карлово. От вчера изпълнителният директор на предприятието Ганчо Караджов чака да бъде приет при военния министър Николай Ненчев, съобщава БЛИЦ.

Преди дни в Калофер министърът коментира, че със завода са извършвани страшни далавери. Вместо министерството да възложи приоритетно шиенето на униформи на българската армия на държавното предприятие, са били обявявани търгове и работата е била печелена от частни фирми, които после са възлагали поръчката на "Интендантско обслужване" като подизпълнител. Работата е била вършена в Калофер на ишлеме и са взимани много по-малко пари.

Така се е получило и с последната поръчка за 70 000 униформи за българската армия на стойност около 4 млн. лева. Според новия закон за обществените поръчки, този труд би трябвало да се възложи на "Интендантско обслужване", но служебното правителство е обявило търг и поръчката е била спечелена от софийска фирма. Министър Ненчев не обеща да възложи поръчката на Калофер, но каза че ще се опита да оправи проблема.

Блокадата на пътя остана десетина минути, а шофьорите махаха на протестиращите край пътя. Шивачките от завода пяха възрожденски песни и се заканиха всеки работен ден да блокират пътя София-Бургас. "Очакваме разрешение на проблема, иначе ще вдигнем целия Калофер", заканиха се недоволните.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4232 |19.12.2014 51 служители аут от аграрното министерство за седмица . 1| 4235 |10.12.2014 Служителите в затворите на бунт заради бюджет 2015 . 1| 4504 |21.11.2014 Ангажираността на служителите в България скача с 10% за година . 2| 5083 |20.11.2014 Служители на ДФ „Земеделие”- Варна с обвинение за 20 подкупа

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads