Реклама / Ads
5| 3907 |22.10.2020 НОВИНИ

Служителите на БНР с призив да се оттегли законопроекта за изменение на ЗРТ

.
БНР
Отворено писмо с призив държавните институции да оттеглят законопроекта за изменения на Закона за радиото и телевизията, подготвят работещите в Българското национално радио.
 

Десетки мнения са събрани до момента под искането да се спре общественото обсъждане на текста, който е предложен от министъра на културата, но е различен от одобрения от представителите на БНР и генералния директор на Радиото Андон Балтаков в работната група по проекта.

 

Генералния директор  на БНР Андон Балтаков вчера депозира своята оставка в знак на протест срещу подмяната в текста за промени в Закона за радиото и телевизията и липсата на управленска воля да се осигури законодателна гаранция за независимостта на обществените медии.

 

Генералният директор на БНР Андон Балтаков заяви, че ще уважи покана за изслушване в Народното събрание, ако такава му бъде отправена. Той определи парламента като:

 

"Високата трибуна на българската демокрация, нормално е представителите на българското общество да искат да чуят какво има да казва генералният директор на БНР, така че ще приема с необходимата отговорност и респект евентуална покана, която все още в интерес на истината нито съм я видял, а и не съм я получил, тъй като все още не съм бил в сградата на “Драган Цанков“ 4".

 

Балтаков провежда среща с членовете на Съвета за електронни медии във връзка с това, че вчера депозира своята оставка в знак на протест срещу подмяната в текста за промени в Закона за радиото и телевизията и липсата на управленска воля да се осигури законодателна гаранция за независимостта на обществените медии.

Председателят на СЕМ Бетина Жотева изрази надежда, че Балтаков ще преосмисли решението си за предсрочно прекратяване на мандата му от 1 ноември, за да довърши започнатото в БНР:

 

"Разбирам го напълно. От страна на СЕМ също бих казала, че нашите предложения и нашите участия в хилядите работни групи по този закон горе-долу е ненужно и безполезно, се оказва, че е било. Нищо от нашите предложения също не е вкарано, никой не поставя ултиматуми. Ние просто искаме ред и да се знае в крайна сметка какъв проект за Закон за радиото и телевизията ще влезе в парламента, защото в момента има няколко варианта".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 7516 |13.10.2020 Ченалова: Действията на служителите на ГДБОП са тежко нарушение на основни човешки и конституционни права . 19| 6936 |24.09.2020 Николай Ненчев: ДАНС оказа огромен натиск върху служителите, работили по договорите с Полша . 6| 5931 |21.09.2020 Българите в Хамбург с призив: Долу политическите чадъри /снимки и видео/ . 10| 5751 |18.09.2020 Съюзът на юристите: Да се оттегли проекта за нова конституция на Данаил Кирилов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads