Реклама / Ads
1| 5442 |11.01.2010 НОВИНИ

Слушат аудиозаписи за смъртта на Борилски

.
Състав на Апелативния съд във Велико Търново отложи делото "Борилски", след като прие възраженията на адвокатите на обвиняемите за разлики в съдържанието на двойната съдебномедицинска експертиза, предоставена на страните в процеса.
 


Страните се споразумяха да бъде даден ход на делото по отношение на изслушване на превода на аудиозаписи, направени със Специални разузнавателни средства и заседанието продължава при закрити врати, съобщиха от пресслужбата на Съдебната палата, предаде БТА.
Следващото открито заседание бе насрочено за 19 януари.

В съда днес се яви само единият обвиняем - Стоян Стоичков - Барона. Другият подсъдим - Георги Желязков, според защитата му - заради заболяване и висока температура.

Адвокатите заявиха пред съда, че съдържанието на копието от двойната съдебномедицинска експертиза, с което разполагат, е различно от това, предоставено на ищците и обвинението. Според защитниците на подсъдимите, марките на облекла, разглеждани като веществени доказателства по делото, са посочени под различни наименования в копията на експертизата, а с неразбираеми знаци са изписани източниците, върху които е изготвена двойната съдебна експертиза.

Адвокатите настояха да им бъдат предоставени и снимките от два тома от досъдебното производство, което не е било направено в рамките на подготовката за днешното съдебно заседание. Съдът уважи тяхното искане, но решението бе подписано с особено мнение от председателя на състава Милчо Ванев. Според него проблемът с разминаването в копията е най-вероятно технически, а всички страни по делото са могли да се запознаят с фотоалбумите по делото, което се води вече девета година.

Frognews.bg припомня, че 24-годишният студент Мартин Борилски бе намерен убит на 20 юли 2000 година в парижката си квартира с 93 прободни рани от нож. Разследването, водено от френски следователи, идентифицира като основни заподозрени за деянието българите Георги Желязков и Стоян Стоичков - и двамата от Варна.
Процесът за убийството бе възобновен на 19 октомври 2009 г. с решение на Върховния касационен съд, който отхвърли като необоснована оправдателната присъда на Желязков и Стоичков.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 6939 |11.01.2010 Райкова получила 2 SMS-а за смъртта на Цанков . 2| 6607 |06.12.2009 Детонатор от военна мина може да е причинил смъртта на трите деца . 7| 5255 |28.11.2009 Франция "отсвири" обвинените по Борилски . 6| 4875 |24.11.2009 Отговорен за смъртта на 3 деца подаде оставка

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads