Реклама / Ads
8| 5976 |15.12.2007 НОВИНИ

Слушателите на Дарик радио: Бойко Борисов е политик на годината

.
„Провалът на правителствата идва от коалициите, които правят”, заяви столичният кмет и неформален лидер на ГЕРБ Бойко Борисов в предаването “Годината” на Дарик радио, след като бе определен от слушателите за „Политик на годината”.
 
45% от гласувалите са дали своя вот за него. В класацията са участвали 62 хиляди слушатели.

„Искам всяка партия да носи отговорност", обяви още Борисов и попита кой в управляващата сега коалиция носи отговорност. „Получава се така, че премиерът обира калая на всички", каза още той. „С която и да е от трите управляващите парии - БСП, НДСВ и ДПС, е грешно да се прави коалиция и ние няма да направим коалиция с тях", увери кметът на София. За да не се спекулира по този въпрос, ГЕРБ е дала декларация в ЕНП, на която се надява да стане член официално през месец февруари следващата година, изтъкна лидерът на партията.

„Най-важното за България за следващата 2008 г. е да има стабилност. Като дясно-центристка партия ние сме последните, които искаме да има напрежение в държавата", категоричен бе той. „Ще направим всичко възможно да не се вдигат местните данъци и такси", обеща още Борисов. Генералът допълни, че ако някъде те трябва да се вдигнат, ще минат на обществено обсъждане.

„Предложенията относно избирателната система на Пламен Юруков са много добри и е жалко, че ние не сме в парламента. Точно това е и шансът на тройната коалиция - партията, победила на изборите, е извън парламента", ожали се пак действителният водач на ГЕРБ. Той подкрепи смяната на избирателната система и я определи като много добра и подходяща за България.

„Открихме четири платна на Околовръстния път. Благодарих на премиера Сергей Станишев за направеното от държавата. Когато е направил нещо добро и си е свършил работата, благодарим му и отдаваме дължимото", похвали Борисов министър-председателя. След което си дойде на думата и пак се оплака по повод събираните в столицата средства: „От 1 млрд. лв, които ще събере София, ще ни ги вземат всички и те ще кажат изобщо да ни върнат ли и колко. След като досега имаше неписано правило 50% от дохода на физическите лица да се връща в града, сега те ще преценят". Според Бойко Борисов единствено общинските съветници от партия ГЕРБ не участват в управлението на общинските дружества на Столична община.

По-рано на извънредна среща на общините по макрорамката на общинските бюджети за 2008 г.  Бойко Борисов предостави декларация, която да бъде внесена за разглеждане от парламента преди второ четене на проектобюджета за следващата година от името на всички български общини. Според него в проектобюджета за 2008 г. правителството подценява важни за общините предложения, което показва надменно, по думите му, отношение на централната към местната власт. „Министърът е временен, той сега се надува и разпределя, но утре няма да е министър. Няма кой да му каже добър ден на улицата. А вие като излезете в града, всеки казва: „Добър ден, кмете, кога ще ми направиш канала?". , обясни Борисов. „Да бъдем единни да ги накараме поне 150-200 млн. лв. от излишъка да върнат към общините, да разберем и ние, че има излишък. Иначе се създава изключително порочна практика за управление на държавата", поиска също столичният кмет.

„Тази година държавата е отпуснала 4 млн. лв. за капиталови ремонти на София - град, колкото са били разписани и на Федерацията по мотокрос", съобщи още градоначалникът на столицата и подчерта, че общините са изправени пред две възможности - или да се „подмазват" на министрите, или да бъдат единни и да защитят правата си. „Тази година София-град е постигала между 80 и 90% данъчна събираемост", каза Бойко Борисов. Той предложи половината от тези пари да бъдат насочени към малките градове и села, които нямат възможности за икономическо развитие.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 6803 |14.12.2007 Бойко Борисов ни пожела Весела Коледа и Весела Лечева... . 5| 5502 |14.12.2007 Вретенаров си посипва главата с пепел, Борисов очаква прокуратурата да се активира . 1| 8939 |30.11.2007 Ева Херцигова спи до Бандерас, среща се с кмета Борисов . 5| 6547 |26.11.2007 Бойко Станкушев оглави нова медийна групировка

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads