Реклама / Ads
0| 5792 |05.06.2010 НОВИНИ

Смениха шефовете на пристанище Бургас

.
Деян Димов, досегашен директор "Експлоатация" в бургаското пристанище е назначен за негов директор. Димов има повече от 20-годишен стаж в държавното дружество. Преминал е почти през всички структури на порта.
 
Още в началото е бил шеф на отдел "Труд и работна заплата". Припомняме, че целият борд на пристанището в Бургас беше сменен вчера, малко преди края на работния ден. Причината, посочена като мотив за смяната е несправяне с работата. В 10.00 е започнало заседание на новия борд. Имената на другите членове на борда все още не са ясни, съобщава burgasinfo.

Полицията в Бургас, Гранична полиция и ГД БОП вчера направиха проверка за извършени престъпления и нарушения в Пристанище Бургас по искане на Апелативна прокуратура. Председателят на Апелативна прокуратура Бургас Емил Христов, съобщи, че проверката се извършва след проведено на 26.05. съвещание на ангажираните институции в пристанището, на което е бил изнесен доклад на директора на Морска администрация кап. Живко Петров. В него се говори за тревожна статистика за извършени престъпления и нарушения на територията на пристанището и акваторията му.

Бургаското пристанище е източвано чрез актове за въвеждане в експлоатация и фактури за нереална дейност. За това съобщи преди време лично изпълнителният директор на порта Руслан Петков..
Предварителният одит обхваща извършените ремонтно-сторителни работи от началото на годината до 1 август в бургаското пристанище.

За 8 месеца за изхарчени близо 2 млн и 100 хил.лева. За нито едно от дейностите обаче нямало проведени процедури за обществени поръчки. Отделните дейности вместо да бъдат групирани били разделяни.

По този начин според Руслан Петков-изпълнителен директор Пристанище Бургас към процедурите са фактурирани разходи по 40 -50 хиляди лева, което е нарушение на закона.

Голяма част от дейностите били посочени, като „ аварийни" без обаче да е информирано държавното предприятие „ Пристанищна инфраструктура" което да присъства на огледа и да прецени дали наистина има нужда от ремонти. Извършени са и нерегламентирани плащания.Само за месец са осребрени фактури на стойност 342 827 лева, без ДДС, което е в нарушение на заповед на СД за спиране на плащанията, заради финансовото състояние на порта.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6784 |04.06.2010 Полиция и прокуратура акостират на порт Бургас . 14| 6878 |29.05.2010 "Чисто море": Денонсирайте споразумението за Бургас-Александруполис! . 6| 5267 |14.04.2010 Влак "лети" до Бургас за по-малко от 6 часа . 5| 4830 |09.04.2010 Сезират ДАНС за пристанище на бизнесмен

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads