Реклама / Ads
4| 5366 |12.09.2014 НОВИНИ

Смениха целия борд на БДЖ

.
Целият борд на БДЖ е сменен. Промени са направини и в ръководството на летище „София“. Това съобщи транспортният министър Николина Ангелкова по БНТ.
 

Финансовият директор на БДЖ Филип Алексиев е назначен за член на Съвета на директорите. Алексиев, който е бивш мениджър в авиокомпания "България ер", заема мястото на Орлин Димов. Филип Алексиев е финансов директор на БДЖ от година и половина. Към края на август дълговете на холдинга се оценяват на около 600 млн. лв.

 

От Съвета на директорите на летище "София" е освободен Динко Желев. На мястото му е назначен Владимир Зиновиев, доктор по международно право и международни отношения. Зиновиев е бивш журналист в БНР, работил и като консултант по европейски проекти. В последните години Владимир Зиновиев работи за корпорацията "Сименс“. Ангелкова посочи, че работата на новия борд на БДЖ е под внимателно наблюдение. "Трябва да дадем кредит на новото ръководство. Към момента най-важни са преговорите с кредиторите. В дългосрочен план реформата в БДЖ трябва да бъде много внимателна разгледана. Трябва визия и последователност в стратегията за реформиране", категорична беше Ангелкова. Тя коментира още пред БНТ, че сме получили голямо съдействие и разбиране от Брюксел по повод проблемите с БДЖ. "Получихме официално писмо и вече официално не трябва да се притесняваме при преговорите с кредиторите. Трябва да видим какви договорки ще постигнем с тях. С това писмо от ЕК ни се отварят вратите за държавна помощ към БДЖ", каза тя. Лот 4 на АМ Струма и лот 1 на АМ Марица са застрашени, като проблемът не бил по отношение на финансирането. "Трябва да се засили желанието на строителите да работят, защото им се плаща. Другата седмица ще направим проверка на АМ Струма, за да видим дали строителите са изпълнили предписанията", заяви министърката. Пътят Видин-София ще се строи, категорична бе тя.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 87| 9254 |04.09.2014 Пъдев пред Фрог: Уволненията продължават, смениха и чистачките . 0| 4741 |01.09.2014 Борд за прозрачни избори обсъди избирателните списъци . 2| 4522 |27.08.2014 Смениха шефа на шуменската полиция . 12| 11236 |26.08.2014 Рокади в МВР! Смениха шефовете на Инспектората и на Вътрешна сигурност

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads