Реклама / Ads
1| 5775 |29.02.2008 НОВИНИ

Сметната палата ще одитира СУ и Държавен вестник

.
Тази година за пръв път ще бъдат одитирани от Сметната палата финансовата дейност на Държавен вестник, дейността на Икономическия и социален съвет и СУ "Св. Климент Охридски", който не е проверяван от 1998 г.
 

Това заяви днес председателят на Сметната палата проф. Валери Димитров по време на пресконференция, на която бяха представени приоритетите в одитната програма на институцията през 2008 г.

Сметната палата през настоящата 2008 г. ще одитира Националната агенция по приходите (НАП) и Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР), стана ясно още на пресконференцията. НАП ще бъде одитирана в частта за събиране ДДС, тъй като там има най-голяма вероятност за измами, каза Димтров.

Ще бъде проверявана също така и Държавната комисия по хазарта, част от общините в страната също ще подлежат на одит във връзка със събираните от тях местни данъци и такси.

На одит подлежи и Фонд републиканска пътна инфраструткура, като ще се проверява дейността му от началото на 2007 г. до средата на 2008 г. по отношение възлагането на обществени поръчки.

Усвояването на средствата от Европейските фондове и други международни институции също ще бъде проверявано от Сметната палата, като ще се обърне по-голямо внимание на проектите, подавани в Министерството на труда и социалната политика и Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

ДКЕВР ще подлежи на одит по отношение на ефективността и ефикасността, която упражнява при контрлолиране и регулиране дейността на топлофикациите в страната, в това число дали са достатъчно защитени интересите на абонатите.

Ще бъде одитирано и изпълнението на по-големи програми, финансирани с публични средства, главно в областта на образовението.

От сметната палата уточниха, че идеята за този одит е възникнала преди разкритията за конфликт на интереси през последните седмици.

Палатата ще проверява още столичната Агенция за приватизация и финансовите служби на Националния исторически музей, служба Пожарна безопасност и Националната разузнавателна служба, а също така и управлението на дипломатическите мисии.

Димитров съобщи, че тази година Сметната палата ще внедри нов софтуер за одит, който по думите му е от най-добрите в света и се използва от сметните палати на Великобритания и Холандия. Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5589 |29.02.2008 В БСП нямало политика от европейски тип, твърдят леви . 4| 8134 |29.02.2008 Рязаха уши и чупиха пръсти в страховит търкал в "Дружба" . 4| 5779 |29.02.2008 Огнен ад взе осем жертви във влак . 5| 6804 |28.02.2008 Шофьор-нарушител преби журналист на Дарик радио със стик за голф

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads