Реклама / Ads
30| 4753 |19.07.2008 НОВИНИ

SMS изправя Станишев срещу Първанов

.
Определени репортери получили sms с изненадваща информация, че шефът на ДАНС Петко Сертов е посетил на 28 юни в частна визита Брюксел и там е съдействал на шефа на ОЛАФ за написването на скандалния доклад на Европейската служба за борба с измамите.
 
В него са вкарани изводите за връзки на Първанов с проверявани от прокуратурата спонсори.

Вчера въпросният sms получиха избрани журналисти. Анонимният подател твърдеше в него, че шефът на ДАНС Петко Сертов е посетил тайно Брюксел и на среща с шефа на ОЛАФ Брунет е успял да го манипулира за създаването на доклада на Европейската служба за борба с измамите, с който тя уличава спонсор на президента Георги Първанов в съмнителни сделки по програма САПАРД, съобщава Afera.bg.

Съобщението очевидно цели да внуши, че всъщност войната между премиера Станишев и президента Първанов нито е секнала, нито е затихнала, въпреки демонстрациите на любезност и от двете страни.

При публикуването на скандалния доклад самият президент Първанов риторично попита - "кой е дописал доклада на Европейската служба за борба с измамите" и призова ДАНС да разследва при какви обстоятелства ОЛАФ е създала такъв доклад.

Според президента е имало първи вариант на доклада, който е дошъл у  нас на 18 юни и в него е нямало никакви политически заключения. Те се появяват по-късно в новия вариант. Кой, как, защо и кога е дописал доклада, попита Първанов в официално становище по случая.

Анонимният осведомен реши да отговори на питането му като написа sms до журналистите, очевидно подканяйки ги да разровят темата. По ирония на съдбата съобщението е получило и престашето на ДАНС, журналистката  Зоя Димитрова, която отскоро работи в спецслужбата след престоя си във вестниците „Политика" и „Монитор".

Чрез докладът на ОЛАФ бе ударен жестоко президента Първанов и това дойде след като той нанесе първият шамар на Станишев официално, критикувайки го за странни назначения на съветниците му.

Тогава открито се заговори за тиха война между двата властови лагера. Днес някой иска да подскаже, че тепърва започват мръсните удари под кръста. От едната страна мощното оръжие на Първанов са лобито на олигарсите и Бойко Борисов, от другата - Станишев, който разчита на ДАНС.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 4802 |16.07.2008 Сергей Станишев: Президентът показа коректност и прозрачна кампания . 3| 5106 |13.07.2008 Първанов поканен за създаване на Средиземноморски съюз от Саркози . 25| 4847 |11.07.2008 Станишев: Нелепо е да коментирам глупостите на Бойко Борисов . 12| 4872 |10.07.2008 Юруков видя дългата ръка на ДПС в атаката срещу себе си

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads