Реклама / Ads
1| 5421 |11.01.2017 НОВИНИ

Снегорин прави партина до полицията, Борисов дава първите патрулки за селата

.
Снегорин цял ден е правил партина до сградата на Главна дирекция „Национална полиция“. Причината е, че утре се очаква премиерът Бойко Борисов и шефът на МВР в оставка Румяна Бъчварова да отидат и официално да връчат първите няколко патрулки , предназначени за обиколки по селата, съобщиха за Фрог полицаи.
 

Дирекцията е вдигната на крак заради подготовката по посрещането, съобщиха полицаи. Очаква се връчването на ключовете за колите да бъде шумно рекламирано в медиите. Две години след като кабинетът „Борисов 2“ е на власт, , Бъчварова реши да  предложи план за борба с битовата престъпност. Това, обаче се изтълкува като популистки  ход. В близост до сградата на националната полиция се намира и Научноизследователският институт по криминалистика и криминология. Той е спрял работата си, тъй като, както Фрог  ви информира, водата е замръзнала , а парното изгърмяло. Служители  молят Борисов да се отбие и при тях, за да чуе за проблемите им, свързани с недостиг на средства за експертизи.

 

За да се обезпечи Националната специализирана операция за борбата с битовата престъпност, която засега е с продължителност 3 месеца в МВР са предложили създаване на нова длъжност "сътрудник по охрана на сградите на МВР”. Сътрудниците няма да имат полицейските правомощия. За охраната ще бъдат назначени пенсионирани служители на МВР. Това обясни в Пазарджик вътрешният министър в оставка Румяна Бъчварова. Надявам се до няколко седмици максимум до месец да можем да назначим 550 сътрудници по охрана в областните дирекции и около 600 сътрудници в охрана на границата. Това са допълнителни 1000 човека и текат процедурите по конкурси подбор и обучение на допълнителни около 1500 служителя. Увеличаваме лимитите за гориво и на практика даваме възможност за много широко поле на дейност всеки един от автомобилите при разчета който сме направил ще има възможност ежедневно да изминава допълнително по 230 километра, каза тя.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3617 |08.01.2017 Всеки трети българин не може да си прави сметка на парите . 14| 7593 |07.01.2017 Добрев към ГЕРБ: Къде са ви снегорините? Ако не е Борисов, ще ни затрупа сняг . 0| 5177 |06.01.2017 Двама съдии са си направили отвод по делото срещу Ченалова . 0| 3620 |04.01.2017 Пускат над 3000 снегорина срещу очакваното бедствие

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads