Реклама / Ads
3| 4695 |18.10.2011 НОВИНИ

Снежният капан залости хора насред път

.
Пътна фирма отказала да извади пострадалите от снежната хватка; не им бил започнал договора.
 

Пътищата от републиканската пътна мрежа са проходими при зимни условия с превалявания от дъжд и сняг. Пътните настилки на АМ „Люлин”, „Тракия”, „Хемус” и „Марица” са мокри. Сняг вали в области Велико Търново, Габрово, Търговище, Прохода на Републиката и Шипка.Мъгла с видимост до 20 метра има на АМ „Хемус”.

Затворени остават проходите Твърдица - Елена, Етрополе - Златица и Дюлински проход за товарни автомобили, Проходът на Републиката, Шипка и Троян – Кърнаре. Поради снегонавявания е затруднено движението през прохода Петрохан.

 

В сила са следните ограничения за движение на МПС – всички автомобили да са с вериги, а товарните без ремаркета и полуремаркета през проходите Рожен, Пампорово и Превала и по пътя Кричим – Девин. Товарните автомобили да са без ремаркета и полуремаркета през прохода Петрон и по пътя Белово – Юндола, Батак – Доспат и в област Велико Търново.

Забранено е преминаването на моторни превозни средства с обща маса над 10 тона през проходите Шипка, Вратник, Петрохан и по пътищата Слънчев бряг - Бургас и Костенец - Самоков, а над 20 тона - през Айтоски проход.

 

Огромна колона от автомобили и ТИР-ове се е образувала на пътя преди Велико Търново. Пътят е непочистен от навалелия сняг. По БНТ един от пострадалите Цветан Добрев разказа, че стоят в капана на снега от 2.30 ч. през нощта. Полицията изпратила екип да помага, но от пътната фирма, която трябвало да почисти пътя, отказали с мотив, че договорът им още не е в сила. Пренощувало е на студено на пътя и хванато в капана на лошото време семейство край Сливен.


Пороите и бурният вятър по Черноморието продължават и днес.


Синотпитиците успокояват, че от днес започва постепенно подобрение от запад, като слънцето ще грее по-щедро в западните райони от страната, а утре температурите ще започнат да се повишават.

Министърът на транспорта Ив. Московски обяви по БТВ, че обстановката се регулира, а закъсалите композиции се изтеглят.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 73| 7386 |14.10.2011 Взривиха колата на Сашо Диков пак насред европосещение в София . 20| 4989 |05.06.2011 Л. Местан: Премиерът пада в собствения си капан . 6| 5525 |01.06.2011 Капан за "полицейското насилие" готви Велчев . 22| 5338 |18.04.2011 Трафопост за 3.5 млн. лв. вкарва Ламбо в предизборен капан

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads