Реклама / Ads
6| 4479 |03.01.2010 НОВИНИ

Сняг, дъжд и засилен трафик мъчат шофьорите през неделния ден

.
След пролетното новогодишно време, дъжд, който преминава в сняг вали над цялата страна. Очаква се пътната обстановка да се усложни, предупреждават от КАТ. Републиканските пътища за сега са проходими при зимни условия. Настилките в по-голямата част от страната са мокри. Дъжд вали в област Видин, Враца, Велико Търново, Габрово, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Пловдив и област Хасково. В софийско и по ви
 

Пътните полицаи напомнят, че са затворени проходите Троян - Кърнаре, Твърдица - Елена, движението се осъществява през прохода "Вратник", Етрополе - Златица, Върбишки и Арабаконак.

Днес е последния от поредицата почивни дни и се очаква интензивно движение в цялата страна. Заради това ще бъде засилено и полицейското присъствие, съобщиха от МВР. За предотвратяване на образуването на колони от автомобили и задръствания “Пътна полиция” ще контролира днес трафика на “входа” на София. Съобразно ситуациите ще се въвежда временна организация на движението.

По пътя София – Перник пътните полицаи ще осигурят с временна сигнализация ползването на две ленти от платното за по-натоварената посока в участъка София - с. Владая - с. Драгичево днес от 10.00 до 22.30 часа, за посока Перник-София.
КАТ разпространи на сайта на МВР и 21 специфични практически препоръки към водачите за избягване на пътни инциденти по празниците.

Според Гранична полиция засилен е трафикът на Гранично контролно-пропускателен пункт Кулата. По-активно е движението на автомобили в посока от Гърция за България, а на изхода от страната към южната ни съседка трафикът е слаб. От сутринта в страната ни влизат повече автобуси, с прибиращи от почивка туристи, но все още няма струпване на автомобили и опашки.

По информация на КАТ през изминалата 2009 г. за пръв път от няколко години насам жертвите на пътя са под 1000 – 900. Въпреки това обаче само през първите дни на новата година са регистрирани 30 произшествия, трима са загинали, а 13 души са ранени.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4935 |22.10.2009 ООН: България спира само 2% от трафика на хероин . 1| 5323 |22.10.2009 Задържаха трафиканти на бебета . 2| 4490 |02.10.2009 Мъртви текстове мъчат наказателното право у нас . 0| 6143 |27.08.2009 Разбиха канал за трафик на проститутки

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads