Реклама / Ads
11| 5386 |08.02.2010 НОВИНИ

Сняг до уши; затварят софийския център

.
Снежен ад в цялата страна Източник: Вяра Йовева
Сняг покри цялата страна, на изток дъждът докара наводнения. София е непочистена; хората висят на гроздове по спирките; страната е парализирана, каталяса междуградският транспорт.
 

Силен сняг вали в София, като натрупаната снежна покривка към 7,30 часа е около 20-25 см
. На места са се образували навявания. Почистени са само някои от основните големи булеварди в столицата. Видях само една машина и двама души с лопати, обяви по НТВ Мартин Димитров, лидер на СДС. Заснежени са тротоарите и спирките на градския транспорт. Заради натрупаната нова снежна покривка движението по тротоарите е затруднено. Автомобилите се придвижват бавно поради опасност от пързаляне. Заради силния снеговалеж видимостта е намалена.

От Столична община съобщават, че фирмите, ангажирани със снегопочистването, са работили през цялата нощ с цялата си налична техника и ще продължат да работят и през деня. Градският транспорт се движи при зимни условия. От Общината напомнят на водачите на моторни превозни средства да излизат на пътя с добре оборудвани за зимата автомобили и да спират само на разрешените за това места, както и напомнят на всички собственици и наематели, че трябва да почистят прилежащите им тротоарни площи от сняг. По настояване на кмета на София Йорданка Фандъкова е затворено движението за тежкотоварни автомобили по пътя Перник - София. Колите на градския транспорт в София се движат със закъснение от 10-15 минути. Сигурно ще се наложи затваряне на центъра на града, за да се почисти снежната покривка, но това вероятно ще стане до обяд, когато се очаква намаляването на снеговалежа.

Усложнена е обстановката в Разградско. Официално затворени участъци в региона няма, но на практика третокласните шосета, без Разград - Попово, са непроходими, а по второкласните, без Кубрат - Тутракан, движението е затруднено. На изхода на Разград към Русе е поставен пост, който предупреждава водачите, че пътят Разград - Русе на територията на област Русе е затворен. За цялата Разградска област е въведено изискване за движение с вериги, както и забраната за движение на автомобили с ремаркета и полуремаркета. Разчистването на пътищата продължава, през нощта е имало 9 инцидента със закъсали автомобили, съобщи дежурният в Областно пътно управление.

Пътищата в област Сливен са проходими при зимни условия, но на много места платната са заледени и заснежени. Пътищата се почистват и опесъчават, но в планинските участъци има обилен снеговалеж, съобщиха от Пътно поддържане. По пътищата Сливен - Ичера и Сливен - Стара река автомобилите трябва да бъдат с вериги, забранено е движението на камиони над 10 тона, както и с ремаркета и полуремаркета. Котленският проход не е затворен, но веригите също са задължителни по пътя Петолъчката - Котел - Омуртаг, където има обилен снеговалеж. Пътищата от републиканската пътна мрежа в равнинната част са предимно чисти, но има много заледявания, особено около мостовете и други усойни участъци. Те също се опесъчават.

Не пътуват автобуси за Русе, Силистра и Варна.

Почти в цялата страна вали сняг, само в най-южните райони и по Черноморието валежите са все още от дъжд. Затворен заради наводнение е пътят Ямбол – Средец. Наводнени участъци има по пътищата Поморие - Ахелой, Ахелой - Каблешково и Каблешково - Бургас. Дъжд, а по високите места в Стара планина и по магистрала "Тракия" вали сняг.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 5014 |27.01.2010 Тютюнджии затварят границите с Румъния и Гърция . 0| 4607 |04.01.2010 Софийският завод за смет ще е готов най-рано през лятото на 2012 г. . 3| 4775 |04.01.2010 9 са мераклиите да строят Софийския завод за боклук . 1| 4468 |20.11.2009 И ЕК подхвана софийския боклук

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads