Реклама / Ads
18| 7267 |29.06.2019 НОВИНИ

Строителен предприемач прегради пътя към метростанция в ”Младост”

.
Собственикът на имот, намиращ се в зелена площ между блокове в столичния квартал ”Младост” в непосредствена близост до метростанция ”Младост”1, прегради мястото с ограда. Според живущите в квартала това е явна демонстрация за незачитане СОС и тяхното вече прието решение да бъде спрян строежа.
 

 "Вече достъпът до метрото и булевардът е силно ограничен. Пътеките, които всички граждани ползваха, вече са прекъснати. По време на ограждането бе унищожено и едно дърво, което дори не е в границите на имота. Ама понеже пречеше на багера, който дълбаеше дупки за колчетата, та го кръцнаха без много да му мислят", съобщиха граждани във "Фейсбук", които публикуваха и снимки на поставената ограда. 

 

"На 27 юни 2019 г. Столичен общински съвет гласува единодушно (отменяйки решение 886 от 20.12.2018 г.) отмяна плановете за застрояване, касаещо строителството на улица и свързано строителство на 3 сгради: хотел, жилищен блок и сграда за обществено обслужване пред бл. 73 в Младост 1.  Днес 29 юни 2019 г. инвеститора в лицето на Гергана Симова ("Джи Ти Строй") постави ограда на поземления си имот.  Ние живущите категорично не приемаме този израз на подигравка с гражданите и институциите и опити чрез сила да се бранят позиции в ущърб на хората. Заграждайки имота, се преустановява лесния  достъп до метростанция Младост 1, което възпрепятства особено много майки с колички, възрастни хора и хора със затруднено придвижване.", алармират живеещите в кварпала.


Спорде тях законът е позволявал на инвеститорите да загради терена и през изминалите години,  но те го правят именно в този момент, "за да демонстрират арогантно сила и че никой не може да ги спре. За разлика от тях ние не искаме конфронтации и не търсим конфликт. За нас най-важната стъпка, която сме заявявали на всички наши протести  е:  да се запази зелената площ като се обезщетят собствениците на друго място и теренът стане общински с отреждане за озеленяване. Време е Столична община да довърши започнатото и осъществи тази необходима за квартал Младост 1 стъпка.", настояват борещите се с презастрояването в столицата

 

Преди кметът Йорданка Фандъкова да предложи отмяната, се проведеха два протеста на живущите в района, които искаха столичната администрация да не позволява инвеститорът да реализира идеята за строителство на хотел, жилищна сграда, а общината да направи нова улица, която да облекчи трафика от бул. "Андрей Сахаров" и бул. "Йерусалим", но за сметка на съществуваща зелена площ.

 

Същевременно инвеститорът отрече пред "Актуално", че иска да строи хотел и обвини Фандъкова, че прави политика на гърба на компанията. От фирмата, чиято управителка е собственик на мястото, смятат да се обърнат към съда заради случилото се, след като в четвъртък заявиха, че имат разрешение за строеж на търговска сграда, а Столична община е инициирала план, даващ право на свързано застрояване на два урегулирани поземлени имота пред блок 73 и нова улична регулация. 

 

Вижте още снимки от квартал "Младост" 1


.


.

.

.

.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 4838 |01.06.2019 Разследването срещу кмета Ралев е започнало, след оплакване на предприемач на Борисов . 1| 4444 |07.05.2019 Спирки на градския транспорт в София са с разрушени прегради . 2| 4932 |31.10.2018 Държавата купува чисто нова сграда за ДКСИ от столичен предприемач . 1| 3678 |22.10.2018 Кола помете строителен работник при ремонт на пътя в Хасково

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads