Реклама / Ads
14| 14829 |15.01.2019 АКТУАЛНО

Собственикът на ”Дунарит”: Има твърда, последователна, организирана и целенасочена атака срещу мен

.
Емилиян Гебрев
Бях обвинен в пране на пари през 2017 година, заедно с финансовия директор Киров и сина ми. Никой от тогава досега не ме е викал. Всеки си говори каквото си иска, за жалост. Всички пари в нашата фирма са от МО на чужди държави. Тогава основният държавен посредник се скъсва да пере пари. Това е несериозно. Няма и цент по нашите сметки, които да не са от разрешението на българската експортна комисия. Това каза собственикът на „Дунарит“ Емилиян Гебрев по БТВ.
 

Обвинението е за пране на пари. То е с друга цел. Това е следващ удар към фирмата. Нищо друго не е . Това е форма и начин за спиране на нашата фирма. След като съдът е одобрил нов борд на „Дунарит“, няма място за разсъждения. Този борд работи повече от една година.  С Цветан Василев нямаме никакви отношения.

 

Адвокатът няма как да ни свърже. Ние сме приели това адвокатско бюро. До 2016 година не съм ползвал никакъв адвокат. Когато пристъпихме към придобиване на „Дунарит“, се водеха над 70 дела. Това адвокатско бюро водеше тези дела и затова ние  останахме с него. В Търговският регистър се качват всяка година финансовите резултати на фирмата. „Дунарит“, който  в този момент работи под мое ръководство.

 

Кой е този руски олигарх, нито знам, нито ме интересува. За мен е важно дружеството да работи. Една стотинка не е отишла от това дружество накъдето й да е било. Това се знае от прокуратурата и НАП. Какви договори с руски олигарх? Нямам представа. Прокуратурата е търсила книгата на акционерите, акциите и електроните подписи на изпълнителния директор на „Дунарит“ и на адвоката. С него за един час можеш да източиш от дружеството всички сметки. Може да се промени и собствеността на фирмата. Не се съмнявам в нищо. Аз съобщавам фактите. Тези електронни подписи не са нужни на никой, освен за такова действие.

 

Законният дълг бе изплатен. Не умирам от желание да придобия „Дунарит“. През 2015 година ме поканиха да помогна на „Дунарит“  г-н  Бабански, който е бил собственик на фирмата. Цветан Василев никога не би пожелал аз да бъда собственик. Той беше човекът, който ми пречеше да придобия ВМЗ „Сопот“. Искаше също да работя с неговата банка, но аз работех с дуг и човек трябва да е лоялен. Аз съм твърда глава, на никого не се подчинявам.

 

Имаше опит за физическото ми отстраняване. Става дума за семейството, синът ми  и мой служител. Не искам да говоря за това. Да имаше разслудване на прокуратурата и доколкото знам и сега има нещо. Но не ми се говори. Те да кажат кой стои зад това, на мен не са казали. Втората атака бе юридическата и целеше да бъда изхвърлен от фирмата. Тогава  синът ми стана управител за три дни.  И него веднага го обвиниха. Те обвиняват без каквото и да имат. След това тръгна икономически удар по наши договори. И този рейд не успя. След това почна друга атака-административна-МВР, НАП. Слава Богу, че от Семинарията не дойдоха. Сега има атака срещу мен като физическо лице. Готви се нереален ревизионен акт. Няма да се откажа, имам достойнство. О отговорен. Има принципи: казал съм веднъж: Да!. Как да се откажа от тези хора?! Там работят хиляди...

 

Към този момент има твърда, последователна, добре организирана и целенасочена атака персонално срещу мен. С който съм говорил, всеки казва, че всичко е разпоредено… /сочи с пръст нагоре/. Явно така е организирана държавата, че трябва да се обадя на премиера. Ние дадохме 6 млн., но къде са отишли парите, не зная. Всеки има интерес към оръжейният бизнес. Може и депуат от ДПС да има. Няма лошо. Говори се и се пише, че фирма "Виафот" е свързана с него. Офшорка е да, но не знам дали е негова. По-скоро ще да е държавна. Иначе защо всички институции, служби, прокуртура и пр. са ангажирани да я защитават и услугват?

 

Целият ми живот е минал в оръжейният бизнес, къде да ходя. Случват се странни неща в цялата индустрия. През медиите не е хубаво да се говори.

 

Тук може да гледате цялото интервю

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 16554 |14.01.2019 Елена Йончева: ”Автомагистрали” нямат капацитет за строителството на АМ ”Хемус” . 13| 18420 |12.01.2019 Скандал: bTV съобщи решение на Спецсъда за свидетели по делото ”КТБ” предварително . 13| 6070 |12.01.2019 Константин Попов: С избора на F-16 се обърнахме към своя съюзник САЩ . 5| 11799 |11.01.2019 Бойко Атанасов за Фрог: В съдебната власт се раздават тайно пари като при мафията

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads