Реклама / Ads
12| 4754 |23.07.2020 НОВИНИ

Собственици на казина и игрални зали протестират пред НС

.
Източник: БГНЕС
В 8 часа, собственици на казина и игрални зали от цялата страна се събераха пред Народния театър в столицата на Национален протест против промените в Закона за хазарта. Шествието им продължи към площад ”Народно събрание”, където са и в момента.
 

Протестиращите носят плакати: "Не убивайте малкия и среден бизнес" и "Всички на работа! И ние храним семейства". Те заявиха, че ще останат докато парламента приеме спорните текстове в промените в закона за хазарта, съобщава БНР. 

 

Хората настояват да бъдат отменени новите текстове, които според тях, са лобистки и ще засегнат малките игрални зали. Очаква се промените в Закона за хазарта да бъдат гласувани днес в пленарна зала.

Според готвените промени за издаване на нов лиценз за казино е необходим капитал на минимална стойност 3 000 000 лева. Досега за издаване на лиценз за зала с игрални автомати са били необходими 7 500 лева. С увеличението вече ще са нужни 1 милион лева.

 

"Ние сме тук заради Валери Симеонов, заради неговите измислени противозаконни действия, които прави в момента. Съсипва бизнеса! Съсипва малкия хазарт! 100% някой му е платил, за да може на пазара да останат големите играчи. Подозренията са много. Въпросът е, че аз не съм в позиция да си позволявам да ги казвам открито", е категоричен един от протестиращите на площада.


Според Мирослав Младенов, който е мениджър на зала за игрални автомати, целта е да бъде разчистен пазарът:

"Това е абсолютно непосилно. Един милион лева са пари, които нахвърлят многократно печалбите, които ние имаме. Това е за една игрална зала, в която вие поставяте 15 игрални автомата, искат един милион лева, за да издадат лиценз. За същата играла зала искат да поддържате 200 000 лева наличност. Всеки един в бранша, който има пет обекта по 15 игрални автомата трябва да поддържа в банката винаги налични един милион лева".

Младенов добави, че в страната има над 960 обекта. Собственици на голяма част от тях ще пристигнат в София, за да изразят несъгласието си с готвените промени.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 5270 |17.06.2020 Депутатите отхвърлиха исканията на Валери Симеонов за казината и игралните зали . 4| 6751 |10.06.2020 Порязаха Валери Симеонов за предложенията му за казината . 4| 4974 |09.06.2020 Проф. Огнян Герджиков: Ограничението за казината е на ръба на закона . 6| 4464 |04.06.2020 НФСБ иска казина и игрални зали да има само в курорти и по границата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads