Реклама / Ads
4| 7653 |24.12.2008 НОВИНИ

София се опразни, от утре - още

.
В София транспортът се движи според празничен график, но пътните артерии са спокойни. В страната почти навсякъде придвижването става при зимни условия.
 

 

След снощната снежна буря и масовото изтегляне на коли от столицата тази сутрин трафикът почти по всички невралгични точки е спокоен. Съвсем нормална е интензивността на движението в района на бул. „Сливница” , Сточна гара, по бул. „Ген. Данаил Николаев”, по бул. „Ситняково”, по бул. "България".

Централните улици са почистени вече почистени, но въпреки това са мокри и хлъзгави. В кварталите още през нощта беше разхвърлян пясък и сол. Слънцето размеква останалия сняг и го превръща в кал и киша.

Градският транспорт в столицата се движи нормално без затруднения според празничното си разписание.

В страната почти навсякъде придвижването става при зимни условия. 15 сантиметра е снежната покривка в Сливенско. Всички пътища в балкана и от областната пътна мрежа са почистени и опесъчени. От КАТ препоръчват да се спазва разумна скорост.

Слаб сняг вали на прохода Шипка. Пътната настилка е заснежена, но вече е опесъчена. Температурата на прохода е -7 градуса, духа силен вятър, но има добра видимост. През зимата движението на товарни автомобили с ремаркета и полуремаркета през прохода Шипка е забранено.

Слаб сняг вали и на прохода на Републиката, но пътните настилки и там са опесъчени. Движението през прохода става при зимни условия, засега няма наложени ограничения. 

Заснежени и заледени са и пътищата в Кюстендилска област. Те се опесъчават и в момента. Няма допълнителни ограничения за движение на МПС, но е препоръчително товарните автомобили да се движат с вериги във високите места от областта. Участъците, изискващи движение с вериги, са обозначени с поставени знаци. 

Затворен е временно съпределен пункт на ГКПП „Деве баир” за влизане в Македония от ГКПП „Гюешево”. Причината са лошите метеорологични условия. В момента се извършва почистване и опесъчаване на пътя към вътрешността на Македония. На  „Гюешево” вече има опашка от автомобили, чакащи отварянето на пункта.zima.jpg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4577 |22.12.2008 Глобиха "Топлофикация-София" с 450 хил. лева за монопол . 1| 4680 |19.12.2008 Предлагат увеличаване на патентния данък в София догодина . 6| 7620 |11.12.2008 Разстоянието София-Бургас се прелита...и с влак . 0| 4356 |08.12.2008 Училищата в София и Плевен с интернет от БТК

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads