Реклама / Ads
25| 5982 |14.07.2011 НОВИНИ

Софиянски очаква сговор със сините, Костов - скептичен

.
Стефан Софиянски
Ден след като Общност на демократичните сили (ОДС) се разбра да си партнира с ДПС на местните избори, бившите седесари, направили нова формация, отидоха и в централата на СДС с идеята да предложат услугите си за подкрепа на кандидата за президент на Синята коалиция Румен Христов.
 
От ОДС не са се срещали в ДСБ, уточни Любен Дилов-син, който влезе в новото движение. За сметка на това пък до 10 дни общността на демократичните сили трябва да се разбере със СДС. На срещата с Мартин Димитров са дискутирани само изборите за държавен глава. Местният вот не бил засяган като тема, съобщама сайтът Медиапул.

На въпрос как ще си партнират едновременно с ДПС и СДС старите седесари, издигнали отново кандидатурата на Стефан Софиянски за кмет на София, обясниха, че не може да се спечелят президентски избори без ДПС. От думите на представителите на ОДС стана ясно, че формацията на Доган винаги била вдясно, а в мандата на тройната коалиция, когато управлява съвместно с левицата, просто така се е получило.

Според Евгени Бакърджиев пък не трябва толкова да се гледат партиите, а личностите. “И 400 партии да се обединят няма как да спечелят избори, ако няма личности” обясни Бакърджиев.

По неофициална информация целта на ОДС е да излъчи вицепрезидента в двойката на Синята коалиция. Според някои от старите седесари, ако СДС се съгласи да пренебрегне ДСБ и такова споразумение се сключи, от централата на ДПС са дали знак, че биха подкрепили дясно обединение на президентските избори.

До момента от новото ОДС не са търсили контакт с ДСБ, но нагласите за подобни договорки във формацията, оглавявана от Иван Костов, не са положителни.

В сряда Стефан Софиянски проведе среща в ръководството на ДПС. От дадената след това пресконференция стана ясно, че лидерът на ССД Стефан Софиянски и останалите представители на ОДС са дали идеи на ДПС за предстоящия вот на недоверие и за местните избори.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 35| 4709 |13.07.2011 Софиянски заиграва с ДПС за кметския вот . 124| 5376 |13.07.2011 Ив. Костов: Паметта на Борисов е избирателна . 74| 5450 |10.07.2011 Стефан Софиянски пак иска да е кмет, иска и дясното . 111| 5612 |27.06.2011 Костов: Управлява ни едно нелегално мнозинство, с неясни механизми

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads