Реклама / Ads
7| 4593 |16.09.2008 НОВИНИ

Софиянски работил в "изгребана" държава, но не търсел вини

.
Бившият столичен кмет не занимавал президентите с боклука, а сядал и работел. Сега се търсели други виновни за кризата, обяви самият той, признавайки, че не се е справил.
 

 

Три принципни варианти за третиране на битови отпадъци открои по Дарик радио бившият столичен кмет Стефан Софиянски, който изрази притеснение от това, че диалогът по проблема със столичния боклук между премиера Сергей Станишев и сегашния кмет на София Бойко Борисов се е превърнал в спор за това кой е виновен за създалата се ситуация.

Основната причина за проблема била в това, че дълго време не можело да се намери място за строеж на завод за отпадъци. Окончателното определяне на площадката за завода било приоритет на екоминистерството, но винаги имало съпротива срещу конкретно местоположението на завода.

Три били решенията за боклука:

– най-достъпното било сметището, което е и сравнително най-приемливо като цена за потребителя.

- второто било балирането, което е междинен вариант, защото компресира боклука.

- третото било завод.

Бившият кмет призна, че по негово време не е успял да се справи, затова се изтеглил. Тревожното в настоящата ситуация идвало от факта, че С. Станишев и Б. Борисов въвели начин на работа, според който друг да е виновен за нерешените проблеми.

Софиянски обяви, че от 1997 година той влязъл в „изгребана” от Жан Виденов държава, но не се бил обяснявал, че Жан Виденов му е виновен. Бил влизъл в кметството при абсолютна липса на каквото и да е сметище. След Каракачанов и Янчулев също не бил обяснявал, че те са му виновни. Сядал и свършвал работата. Стефан Софиянски добави още, че вече не е привърженик на президента, но било смешно да го намесват в този проблем. Напомни, че самият той и сменил трима президента – Желев, Стоянов и Първанов, но никой от тях не бил занимавал с боклука.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 5334 |29.07.2008 Б. Борисов охотно би работил за съвременните служби . 14| 5119 |27.06.2008 Софиянски: Сараят не се различава от всеки друг строителен обект . 4| 12131 |28.05.2008 Овчаров предвиди инфлацията; Софиянски "изкопа" бг петрол . 4| 5399 |16.03.2008 Саша Безуханова: Държава, наука и бизнес могат да си партнират

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads