Реклама / Ads
14| 4830 |15.03.2016 НОВИНИ

Софиянци излизат на протест срещу ислямски молитвен дом в ж. к. „Люлин”

.
Софиянци излизат на протест срещу ислямски молитвен дом в ж. к. „Люлин”, който фигурира като склад за обувки. За това сигнализира в писмо до Фрог нюз Георги Ангелов, който е инициатор на събитието. Ето какво се казва в писмото:
 

Здравейте!

 

Незаконен ислямистки молитвен дом, без никакви отличителни знаци, фигурира в

кв. Люлин като склад за обувки. Без да искаме да засегнем българските мюсюлмани, сме силно разтревожени, че фондации и фирми, финансирани от чужбина, изкупуват имоти и строят джамии и училища, без да има никаква яснота или контрол върху проповядването в тях. Това вече е факт в големия столичен квартал Люлин, което е сигнал за това, че отдавна е практика в по- малките населени места. Жители на квартала не спират да сезират властите, но без никакъв резултат. В сградата, която официално се води търговски обект за обувки, всеки петък се провежда МОЛИТВА, НА КОЯТО ИДВАТ ДЕПУТАТИ И ДИПЛОМАТИ ОТ РАЗЛИЧНИ ДЪРЖАВИ. "Господари на Ефира" заснеха една от молитвите. Всеки петък в помещението събират над 300 души, въпреки постоянните сигнали на живущите в района. Самата сграда е собственост на Хусейн Одех Абу- Калбайн, председател на фондация „Тайба”, който е бил изгонен от България за нелегално проповядване срещу държавата. Според районния мюфтия на София той е в България повече от 20 години. По произход е арабин. Благодарни сме на Нова ТВ за направените репортажи и оказаното съдействие.

 

ТОЗИ ПЕТЪК в 12 ч. жители на квартала ще се съберем на паркинга на "Кауфланд", за да изразим безпокойствието си от проповядването в този фиктивен склад. Нуждата от проверки и силен контрол над радикалните религиозни учения, се потвърждава от случая в петък миналата седмица, когато неадекватно момиче в маршрутка е крещяло "Аллах акбар", притеснявайки до смърт пътуващите там. Ще сме признателни за вашето съдействане и отразяване на този сериозен проблем, вълнуващ гражданите на кв. Люлин.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 4344 |14.03.2016 Не спират полицейските протести . 26| 4367 |12.03.2016 Ченгетата от Бургас излизат на протест . 8| 4417 |11.03.2016 Малцина на протеста "Къмпинг за вето" . 16| 4590 |11.03.2016 Полицаи скачат пак на протести, първи са във Варна

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads