Реклама / Ads
0| 4047 |13.03.2020 НОВИНИ

Софийският университет отлага изпити

.
Източник: БГНЕС
Удължава се прекъсването на присъствените в учебни занятия в Софийския университет „Св. Климент Охридски“ до 29 март включително. Насрочените държавни изпити, защити на дипломни работи, изпити на студенти в задочна форма на обучение и публични защити на дисертации се отлагат.
 

В случаите, когато е невъзможно да бъдат отложени, изпити и защити ще се провеждат след писмено съгласуване с ректорското ръководство.


Пропуснатите занятия ще бъдат наваксани след възобновяването на присъствените учебни занятия и след изготвянето на нов График на учебния процес.


Отлагат се всички видове студентски практики, включително тези в университетските болници и във външни институции, а започналите практики се прекратяват.


Онлайн приемането на заявления за явяване на изпити в първата кандидатстудентска сесия ще продължи до 30 април, но първата кандидатстудентска сесия се отлага и изпитите по обявения график няма да се провеждат. Новият график ще бъде приет и оповестен допълнително.


Ограничава се до минимум присъствената работа на администрацията. Отменят се всички командировки и пътувания на академичния състав, служителите от администрацията и студентите в чужбина, включително за мобилност или стажове.


От Алма матер препоръчват всички чуждестранните преподаватели, изследователи, учени, студенти и гости, които вече са в България, да не напускат страната, ако не спазят препоръката договорената мобилност, стаж или посещение се прекратява.


Комуникацията със и между служителите ще се осъществява по телефон или e-mail. В случай на неотложна необходимост външни лица ще бъдат допускани до сградите на Университета, след като служителят от охраната получи потвърждение по телефон от съответния служител-преподавател.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 5974 |13.03.2020 Румен Петров: А, споменах ли, че при извънредно положение в БГ изборите се отлагат? . 5| 5330 |10.03.2020 Съдилища у нас под блокада заради Кови-19. ВСС препоръча отлагане на дела . 6| 3877 |09.03.2020 Отлагат делата в цялата страна с месец заради коронавируса? . 16| 6529 |27.02.2020 Софийският университет отне званието „доктор хонорис кауза“ на четирима нацисти

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads