Реклама / Ads
9| 5040 |30.12.2016 НОВИНИ

Софрата на Бойко

.
Борисов попитал Москов, Кунева и Лукарски: - Къде ще сте на Нова година? Тримата отговорили в един глас: - В ГЕРБ.
 
"Животът е сцена, а всички ние сме актьори”. Това го е казал колегата Уилям Шекспир. Той отдавна почина. Наскоро си отиде без време и Тери Пратчет. Споменавам ги тези скъпи покойници, щото и аз нещо не се чувствам добре...

Да, животът е сцена, но животът в България - в частност - е кръчма. Което си е пак сцена, но по-откровена. Тамадата Бойко е опънал голяма софра. На нея има всичко само без ракия, сланина и цигари (пури може). Да сяда, който иска. И са насядали:  реформатори най-разни - отломки от синия преход; А,Б,В... Г - като Гоце, заедно с други люспи от Столетницата; патриоти, които освобождават България всяка вечер.

Но на фаза "Ти мен уважаваш ли ме?" Радан Реформатора скочи и каза, че няма да седи с Бойко на една маса, щото не го уважавал.  Щял да се махне, да си умие лицето от заплювките, че били приятели, и да си раздере ризата, дето му се бил доверил. Но щял да си остане в тая кръчма, обаче на друга, съседна маса.

А на Бойко май не му пука. Като не го щат за премиер, ще им стане президент. Радан му трябваше като параван за псевдореформите, но след като отказа - да си ходи, друг ще дойде.

Реформаторите се нуждаят от Бойковата софра. Защото, ако му писне и разбута правителството, то може не министър, а прост депутат повече да нямат.

Някъде там, в калта около кръчмата, на едно предизборно ремарке клечат в очакване и ДПС-арите. И Местан, подпрян изотзад от турския премиер, излиза с кавърверсия на Яворов:

Порти да целуна, ще избухне пламък,

Бойко, отвори ми! Или си от камък?

А Бойко им се смее: "Пред Местан или Доган предпочитаме България!" А самият той се прави на деполитизиран, като дава вид, че го интересува само коледният му подарък - първото внуче.

Бойковите приказки за стабилност всъщност са за стабилност на статуквото. Разправят, че в една мъглива зимна вечер Бойко останал сам в кръчмата. Някой потропал нетърпеливо на вратата. Той силно се изненадал, де се е чуло-видяло човек да чука на врата на кръчма. Но се и обнадеждил - някои може да дойде да приседне коалиционно до него. Бойко се провикнал:

- Кой чука?

- Кой и майка му, се чуло отвън.

Чавдар Цолов - БАНКЕРЪ
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 8109 |30.12.2016 Бойко Ноев: Русия ни мачка заради лицензите за оръжие . 4| 5411 |11.12.2016 Бойко Борисов: 8 са вече жертвите в Хитрино (Обновена + Видео) . 3| 4144 |08.12.2016 Венци Стефанов: В БСП има много скелети и плужеци, Решетников предпочита Бойко . 3| 4832 |05.12.2016 Бойко Ноев посочи грешките по охрана на границата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads