Реклама / Ads
7| 3625 |26.02.2021 НОВИНИ

СОС отхвърли предложението на БСП за проверка на павилионите в София

.
Калоян Паргов Източник: БСП-София
Столичният общински съвет отхвърли предложението на групата на „БСП за България“ за комисия, която да провери всички павилиони в София. Истината е, че в сектор „Преместваеми обекти“, разрешителните им, както и в контрола върху тях цари хаос. Това каза лидерът на БСП – София Калоян Паргов.
 

„За съжаление трябваше да се случи инцидент, който завърши с фатален край, за да може някой в Столична община да се сети, че има нужда от цялостно преразглеждане на нормативната уредба“, припомни той.

 

Паргов обясни, че идеята на БСП е за комисия, която да направи пълен и обстоен преглед на всички преместваеми обекти на територията на Столична община, на тяхната законност, на начина, по който функционират и да се сложи порядък.

 

„Предлагаме Ви да намерим общ консенсус, ако искаме да сложим ред в тази част от дейностите на територията на Столична община. Ако не искате, можем да се ограничим само до промяна в нормативната уредба, като оставим контрола на произвола на съдбата до следващия такъв случай“, заяви председателят на групата на социалистите в СОС.

 

Той призова ГЕРБ да загърбят политическия егоцентризъм.

 

„Без значение, че идват избори, ние няма да използваме тази комисията за предизборни цели, а за да свършим работа, с оглед слагане на ред в тази част от дейността на СОС -  контрол и надзор“, аргументира се Калоян Паргов.

 

Той призова да бъде приет доклада на социалистите. „От нас се очакват действия, а не оправдания и прехвърляне на отговорност“, изтъкна социалистът.

 

Паргов посочи, че има два варианта за павилионите – или типов, или по индивидуален проект. В тях се заявява дали се иска да има ток и вода, или не.

 

„Тук започва проблемът. Ако, заявителят каже, че няма нужда от ток и вода, защото ще прави будка за вестници, няма кой да го провери и да контролира дали не е направил друго. Вариантът да се включи към електрическата мрежа е следният – от съседен обект да пусне една жица или някой да му изведе ток от шахта или стълб. За този тип проблеми и вратички става дума. Затова искаме тази комисия“, обясни Калоян Паргов. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 3204 |17.02.2021 Депутатите отхвърлиха ветото на Радев върху промените в ЗУТ. Постройките край сараите на Доган могат да станат законни . 28| 5501 |15.02.2021 Проверка установи - кабелът-убиец все пак стигал до обект в болница ”Св. Иван Рилски” . 5| 3264 |10.02.2021 Внезапно отхвърлиха проекта за водоснабдяване на Пловдив . 2| 3358 |29.12.2020 Ресторантьори: Предложението на Марияна Николова е недопустим двоен стандарт

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads