Реклама / Ads
39| 6007 |29.04.2013 НОВИНИ

Сотир Цацаров: Прокуратурата няма да стане заложник на никого

.
Сотир Цацаров - главен прокурор
Никога не съм очаквал, че за времето от 10 януари могат да се случат толкова неща и никога не съм очаквал, че тези неща могат да поставят прокуратурата на такова изпитание, че могат да са свързани с такива проблеми и в общественото пространство, заяви главният прокурор Сотир Цацаров.
 


Не съм очаквал, че за период от малко повече от три месеца, ще се случат неща, които преди не са се случвали в продължение на години, каза на влизане във Висшия съдебен съвет главният прокурор Сотир Цацаров.

 

Когато се прецени, че  трябва да се снемат обяснения, Бойко Борисов, Николай Кокинов и Мирослав Найденов ще бъдат призовани по надлежния ред в прокуратурата, заяви главният прокурор.

От петък е образувана проверка във Върховната касационна прокуратура (ВКП), която трябва да установи - има ли данни за престъпление против правосъдието, както и за престъпление по служба. В хода на проверката, ще бъдат снети обяснения от лицата, участвали в разговора, ще бъде установено автентичен ли е записът, както и източникът на записа.

 

Не мисля, че някой може да отрече, че такъв разговор е воден. Дали това, с което сме запознати, е целият разговор, дали са само детайли, това ще бъде изяснявано. За обяснението на г-н Кокинов трябва да попитате него. Това, което интересува прокуратурата, са неговите действия като прокурор, и предоставянето на информацията по начин и на лице, на което не следва да бъде предоставяна, заяви главният прокурор Сотир Цацаров. 

За частта от разговора, в която Николай Кокинов казва на Бойко Борисов „Ти си го избра”, главният прокурор Сотир Цацаров каза: „Не ме притеснява, ще ме притеснява, ако стоя на едно място и нищо не правя. Имаме два пътя - единият да си вършим работата, другият да чакаме да ни свърши мандатът. Нямам никакво намерение - да чакам и да превърна Прокуратурата в заложник на нечии интереси или недай Боже, в участник в политическата игра за предстоящите избори. Прокуратурата не може повече да стои в процес на изчакване, тя трябва да си върши работата".

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 5479 |28.04.2013 Бойко Найденов: Прокуратурата се съобразява само със закона . 3| 6147 |26.04.2013 Баретата и още трима с обвинения от спецпрокуратурата . 3| 8113 |24.04.2013 Прокуратурата прекрати проверката срещу журналиста Борис Митов . 20| 5612 |24.04.2013 Системна администраторка бърникала в протоколите на прокуратурата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads